Nytårskage

Ingredienser

500 g skyr

250 g fløde

100 g honning

½ tsk. vanilje

75 g frosne hindbær

4 blade husblas

 

Bund:

250 g mandler

12 bløde dadler

50 g mørk chokolade

1 spsk. kokos olie

1 knips salt

Fremgangsmåde

Rist mandlerne i 12 min ved 165 grader. Lad dem derefter køle af. Hak mandlerne groft i en foodprocessor. Smelt chokolade og kokos olie sammen. Tilsæt chokolade blandingen, dadler og salt og blend det sammen med mandlerne til en grov masse. Tag evt. 2 spsk. af massen til side og form små kugler til pynt. Tryk massen ned i en springform, med bagepapir i bunden, og stil på køl.
Udblød husblas i koldt vand. Lad hindbærrene koge op med 1 spsk. vand, mos dem groft eller blend. Tilsæt så husblas i det varme hindbær, og rør indtil det er smeltet, og hæld det op i en skål og lad det køle en smule. Rør skyr med honning og vanilje, tilsæt hindbærblandingen under omrøring. Pisk til sidst fløden til skum og vend den forsigtigt i skyr blandingen. Tag bunden ud af køleskabet og hæld skyr massen op i springformen. Stil kagen på køl natten over eller i mindst 4 timer til den har sat sig.
Tag kagen ud af formen og top den med kugler og frisk frugt.