Gaffelvenlig sovs

“En god sovs kræver tid, kærlighed, smør og fløde.” Sådan sagde Umut i vores film, hvor han lavede flæskesteg med det hele til et autoværksted.

Ingredienser

2 løg
5 dl rødvin
250g  Essens smør
3 spsk mel
Timian
Salt
Peber
Stegsky/fond
Essens fløde 50%
Kulør
Laurbærblade

Tilberedning

Snit løgene og svits dem med lidt Essens smør og krydderierne. Tilsæt derefter rødvinen og lad det reducere til 1/3. Tilsæt derefter Essens fløde 50% og stegesky. Lad det hele koge igennem i 20 min. ved svag varme og hæld lagen gennem en sigte eller en si ned i en skål.

Rist mel og Essens smør af i en ny gryde, til det dufter sødligt af småkager. Tilsæt derefter lagen og lad det koge igennem til sovsen bliver tyk og cremet. Hæld kulør i, til farven er passende.

Tip! Den skal være gaffelvenlig. 

mere smag og en cremet skum

50% Fløde

Læs mere om produktet
Knasende sydesalt fra Læsø

Saltet smør

Læs mere om produktet