Ingen jul uden

Verdens bedste brunede kartofler

“Lav altid flere brunede kartofler end hvide. Der er altid for lidt”.  Sådan lød det fra Umut, da han serverede julemiddag for et autoværksted. 

Ingredienser

500g kartofler
200g sukker
200g ESSENS smør
1 dl ESSENS fløde 50%
1 tsk salt

Tilberedning

Kog kartoflerne og pil dem efterfølgende.

Hæld sukkeret på en pande i et jævnt lag, så det dækker hele bunden. Når sukkeret er smeltet, skrues der ned for varmen, hvorefter ESSENS smør og ESSENS fløde 50% tilsættes.

Kog det hele godt igennem og hæld kartoflerne i. Kartoflerne vendes jævnligt, og det er vigtigt at give dem tid, så de kan blive glaseret, og karamellen trænger ordentligt ind. 

Tip! Kartoflerne skal karamelliseres, og det er vigtigt, at blandingen trænger ind i kartoflerne. Tricket er at røre, og blive ved med at røre, til de er helt dækkede. Tålmodighed er også en vigtig ingrediens.

Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet