Langtidssaltet flæskesteg

“Der skal være velsmag, og der skal være sprød svær”. Det var Umuts krav, da han serverede flæskesteg til et autoværksted.

Ingredienser

1 svinekam/flæskesteg på ben (ca. 2 kg)

Salt

Peber

Laurbærblade

Stjerneanis

Nelliker

Vand 

Tilberedning

Sværene på flæskestegen ridses dagen før brug og gnides godt med salt, og laurbærbladene stikkes godt ned mellem sværene. Lad stegen stå i køleskabet natten over. Fordel herefter nellikerne jævnt imellem sværene. Stegen lægges i en bradepande med sværsiden nedad i vand, så det dækker sværene.

Stegen sættes i ovnen ved 185 grader i 20 min.

Efter 20 min. vendes stegen om, og stjerneanis, salt og peber lægges under stegen for at tilsætte smag til kødet. Lad herefter stegen være i ovnen 1,5 time ved 195 grader.

Tip: Når du lægger krydderierne under stegen, trænger det bedre ind i kødet og giver stor smag.