Forårsæg – en nyfortolkning af skidne æg

4 portioner Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser

4 håndfulde urter/salater, gerne blandet og med sennepsnoter i smagen

1 spsk. Sennepsfrø

1 spsk. Neutral olie

4 æg, L

1 1/2 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)

1-2 spsk. Dijonsennep

Salt

Peber

Skidne æg er en klassisk frokostret til påskebordet, som er opkaldt efter et af påskelørdags øgenavne, nemlig ”skiden lørdag”, som var vaskedag efter gammel skik. Det var nemlig ikke anset at gøre rent på helligdagene i påsken. Spis forårsæggene på frokostbordet eller som en hurtig snack med en god, kold pilsner til.

Tilberedning

  1. Rens urterne og opbevar dem på køl til servering.
  2. Varm olien op til 200 grader, hæld sennepsfrøene i gryden og læg låg på.
  3. Når sennepsfrøene er puffet op, tages de op og lægges på fedtsugende papir frem til anretning.
  4. Kog nu æggene i 6-7 minutter i en gryde og køl dem derefter ned i koldt vand.
  5. Pil æggene og opbevar dem ved rumtemperatur frem til anretning.
  6. Kog fløden op og reducér, til den tykner. Smag til med sennep, salt og peber.
  7. Skær æggene i halve og læg dem ovenpå urterne.
  8. Hæld sennepssovsen ud over og pynt med puffede sennepsfrø.

Match og nå nye højder

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg