4 personer

Is på ristede jordskokker med boghvede og brændte hasselnødder

“Det er vigtigt at holde kreativiteten kørende i et køkken som vores, så vi er altid i gang med at teste nye retter”, sådan siger Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans.

Ingredienser

Is:
5 dl ESSENS fløde 50%
5 dl ESSENS Årstidsmælk
2 dl æggeblommer
180 g sukker
200 g bagte jordskokker

Topping:
½ dl tørristede boghvede
Lidt tørrede blomster
God mælkechokolade
20 g hasselnødder

Kiks (bliver til mere end 4):
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl sukker
1 dl mel
60 g ESSENS smør
1 æggeblomme
½ tsk natron
¼ tsk stødt lavendel
Lidt vand

Tilberedning

Is:
Leger fløde og sødmælk med blommer og sukker til 80°C og blend med jordskokkerne til en glat creme. Sigt gennem en fin sigte. Kør isen på en ismaskine og opbevar på frost.

Topping:
Bag hasselnødderne ved 220°C i 12 min eller til de er godt mørke. Dette giver nødderne smag/noter af kaffe.

Kiks:
Rør alt sammen til en tyk dej og rul tyndt ud mellem 2 stykker bagepapirpapir. Køl af på køl og stil ud i 10 cm store kiks. Bag ved 175°C i 12-14 minutter. 

Smør isen ud på frosne tallerkner. Drys med revet chokolade og nødder, ristede boghvede og blomster. Top med kiksen.

 

Blød og cremet

Essens fløde 50%

 

Læs mere om produktet
Den gode smag af

Årstidsmælk

Læs mere om produktet
Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet