4 personer

Is på ristede jordskokker med boghvede og brændte hasselnødder

“Det er vigtigt at holde kreativiteten kørende i et køkken som vores, så vi er altid i gang med at teste nye retter”, sådan siger Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans.

Ingredienser

Is:
5 dl ESSENS fløde 50%
5 dl ESSENS Årstidsmælk
2 dl æggeblommer
180 g sukker
200 g bagte jordskokker

Topping:
½ dl tørristede boghvede
Lidt tørrede blomster
God mælkechokolade
20 g hasselnødder

Kiks (bliver til mere end 4):
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl sukker
1 dl mel
60 g ESSENS smør
1 æggeblomme
½ tsk natron
¼ tsk stødt lavendel
Lidt vand

Tilberedning

Is:
Leger fløde og sødmælk med blommer og sukker til 80°C og blend med jordskokkerne til en glat creme. Sigt gennem en fin sigte. Kør isen på en ismaskine og opbevar på frost.

Topping:
Bag hasselnødderne ved 220°C i 12 min eller til de er godt mørke. Dette giver nødderne smag/noter af kaffe.

Kiks:
Rør alt sammen til en tyk dej og rul tyndt ud mellem 2 stykker bagepapirpapir. Køl af på køl og stil ud i 10 cm store kiks. Bag ved 175°C i 12-14 minutter. 

Smør isen ud på frosne tallerkner. Drys med revet chokolade og nødder, ristede boghvede og blomster. Top med kiksen.

 

Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet