Kefirfromage med citroncreme og tørrede marengs

“Man kan sagtens få mere smag frem i en citronfromage” Sådan sagde kokken Umut, som havde sin egen opskrift med til seniorklubben i vores film.

Ingredienser

Kefirfromage

Saft af 2 citroner

75g  sukker

1 vanillestang

7 blade husblas

5 dl ESSENS kefir

2 ½  dl ESSENS fløde 50%

 

Tørrede marengs

3 æggehvider

150g sukker

 

Citroncreme

4 citroner

4 æggeblommer

100g ESSENS smør

45g sukker

Tilberedning

Kefirfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skrab vanillekorn ud af vanillestangen og bland med sukker. Smelt husblassen i vanillesukker og citronsaft og lad det køle af det ca. er 45 grader varmt.

Rør citronblandingen i kefiren, pisk fløde forsigtigt, den skiller nemt på grund af den høje fedtprocent. Vend flødeskummen i kefirblandingen af tre omgange og støb fromagerne i skåle. 

Lad kefirfromagen sætte sig på køl et par timer før servering. 

Tip! Kefir tilfører en frisk syrlighed til en klassisk citronfromage.

 

Tørrede marengs

Æggehviderne piskes stive sammen med sukkeret til dette er opløst. Smør massen på en bageplade med bagepapir på og bag ved 100 grader i en alm. ovn i ca. 1 time.

 

Citroncreme

Riv citronskallen fint og pres derefter saften ud af citronerne. Slå æggeblommerne ud i en glasskål, der kan tåle varmen fra et vandbad. Hæld citronsaft, citronskal, sukker og ESSENS smør i skålen og rør det sammen. Sæt skålen i vandbad på en gryde med vand, der simrer, og bliv ved med at røre i skålen, indtil cremen bliver tyk. Pynt med lidt citronskal og server.

Fløjlsblød og perlende

Kefir

Læs mere om produktet
Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet