4 personer

Pastis flamberede blåmuslinger i cremet safransauce

Per Thøstesen, Kokkenes kok, på Bistro Boheme har lavet muslinger med ESSENS saltet smør og Fløde 50%.

Ingredienser

Blåmuslinger ca. 1/2 kg. pr covert.

100 gram bacon i tern
2 hakket skalotteløg
3 fed hakket hvidløg
1 gulerod i tern
1 porre i ringe
1 tsk. finthakket chili
1 tsk. finthakket ingefær
1/2 bt finthakket dild
3 stængler estragon
Skal fra 1/2 citron
Saft fra 1 citron
100 gram ESSENS smør

Øvrige ingredienser

1 dl hvidvin
2 dl fiskefond
2 dl ESSENS fløde 50%
1 tsk safran

Tilberedning

Det hele sauteres godt af uden at tage farve. 2 dl pastis hældes over og flamberes. Derefter tilsættes følgende: 1 dl hvidvin 2 dl fiskefond

Koges op og tilsæt følgende: 2 dl ESSENS fløde 50% 1 tsk safran.

Så snart muslingerne åbner sig tages de op af saucen som koges ind til det halve og blendes med smør, serveres straks med tomat-concasse og masser af iskold hvidvin eller øl.

Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet