Let syrlig risalamande med kirsebær/solbærsovs

“Risalamande er årets vigtigste dessert”. Sådan lød det fra kokken Umut, da han afslørede sin egen opskrift.

Ingredienser

Risalamande

3 dl vand
2½ dl grødris
1 l ESSENS Årstidsmælk
100g ristede mandler
2 vaniljestænger
2 spsk sukker
1/2 dl ESSENS kefir
5 dl ESSENS 50% fløde

Kirsebær/solbærsovs

300g kirsebær
100g solbær
100g sukker
1 stang vanilje
2 stjerneanis
1 stang kanel
4 spsk kartoffelmel
2 dl amaretto
1 citron

Tilberedning

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min – rør i grøden af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold – gerne til næste dag.

Risalamande

Rør risengrød, vaniljekorn fra to stænger, sukker, ESSENS kefir og de ristede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummen sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden og stil det i på køl.

Tip! Kefir giver et syrligt pift, som spiller godt sammen med sødmen fra både risalamande og kirsebærsovs.

Kirsebær/Solbærsovs

Bring kirsebær og solbær i kog med vanilje, stjerneanis, sukker og kanel og lad det koge i 15 min ved svage varme. Rør kartoffelmel med lille smule vand og jævn sovsen. Tilsæt derefter amaretto og smag til med lidt citronsaft.

Tip! Solbær tilfører en syrlighed, som går godt i spænd med kirsebær.

Fløjlsblød og perlende

Kefir

Læs mere om produktet