LAD OSTEN FYLDE PÅ NYE MÅDER

Er det en af de dage, hvor aftensmaden skal være uden kød, så lad ostene fra Karolines Køkken® fylde. Prøv de nye oste - halloumi, paneer og queso fresco, som gi’r nye muligheder i det kødfri køkken. Eller brug løs af hytteost og salatost, som begge gi’r masser af fylde og smag i både kolde og varme retter. 

@FoodFanatic @Gastromand @EmmaMartiny

Mød de 3 foodies

Vores 3 foodies, @FoodFanatic, @Gastromand og @EmmaMartiny bruger ost på nye måder og deler en række af deres lækre opskrifter her.

Mød dem her

Tasty burger med halloumi

Byt din bøf ud med en skive halloumi, når du laver burger næste gang. Med sin sprøde skorpe og let salte smag, er den cypriotiske ost nemlig også kendt som ostens bacon. Grill eller steg den i skiver på panden, så du får det helt rigtige bid frem i din ostebøf – der i øvrigt også er rig på protein. 

Se opskrift

Spicy curry med paneer

Paneer er perfekt på dage, hvor du vil springe kødet over uden at være sulten kort tid efter. Det er en indisk ost, der fylder godt i maden og minder lidt om kylling med sin faste konsistens. Prøv den for eksempel i en krydret blomkålscurry, hvor den kan få lov til at trække smag fra alle de gode råvarer og krydderier, som den varmer sig med.

Se opskrift

Crispy tacos med queso frisco

Queso Fresco er en mild og mælket mexicansk-inspireret ost, der er god i både kolde og varme retter. Osten har en fast konsistens, som nemt kan skæres i skiver og i tern, brydes i stykker, smuldres og rives – og steges på panden eller spises helt som den er. Prøv den f.eks. i tacos eller ramen suppe.

Se opskrift

Hytteost blander sig i aftensmaden

Hytteost er særlig god til madlavning. Den gi’r god smag, fylde og en luftig konsistens. Brug den fx i fars, i lasagne eller i tærter, hvor den kommer helt til sin ret. Med sin lave fedtprocent og høje indhold af protein er hytteost et godt og friskt indslag i madlavningen.

Se opskrift

Salatost gi’r kant og ekstra smag

En salat kan sagtens være et måltid i sig selv. Bare fyld op med friske grøntsager og en god salatost, der gi’r smag og fylde til salaten. Karolines Køkken Salatost i tern er klar til salaten og i varme retter, hvor den gi’r fylde, smag og måske et ekstra krydret pift.

Se opskrift
Tema

VEGETARRETTER

Hemmeligheden bag de bedste vegetarretter er, at de er er sprængfulde af velsmag og holder dig mæt i lang tid. Få inspiration til mad uden kød, hvad enten du er fuldtidsvegetar eller holder dig til en ugentlig kødfri dag. 

Vegetarretter

Flere spiser mad uden kød

Det er ikke længere en selvfølge, at vi danskere sætter kød på spisebordet, når aftensmaden serveres. Hver anden spiser kødfrit mindst en gang om ugen og prøver vegetarretter af. 

Læs mere

Kødfri kost?

Hvis du godt kunne tænkte dig at undlade kød i din kost mere systematisk, findes der fire måder at gøre det på. De fleste er stødt på betegnelserne vegetar, pescetar, veganer og fleksitar. Men hvad betyder de egentlig?  

Læs mere her