I GODT SELSKAB MED 3 SØDE, DYGTIGE OG SJOVE MADELSKERE

Velkommen til Anne fra @AnneauChocolat, Carla fra @CarlaChloe og Thomas fra @MadetMere, som helt frem til slutningen af juni tryller med hver deres fløde fra Karolines Køkken og forfører os ind i flødens verden.

Se med, når Anne forkæler os med søde desserter og de lækreste kager. Hun ELSKER flødeskum. Oplev Thomas udfordre den nye søde/syrlige flødefraiche med en stor portion nysgerrighed. Og glæd dig til at møde Carla, som serverer masser af livsglæde og madglæde på samme tallerken –  på den lette måde med den friske madlavningsfløde.

Hver uge er der nye opskrifter, ny inspiration og nye lækkerier fra de 3 madelskere. Så glæd dig til at være i godt selskab de næste mange uger.

Følg med

God fornøjelse
Karolines Køkken

Anne fra @AnneauChocolat

Man falder hurtigt i svime over Annes univers af kager og søde fristelser. Hendes mange opskrifter på desserter og andre lækkerier er ren guf for livsnydere. Skal du finde inspiration til fødselsdage, fester eller bare ren forkælelse til kaffen, er du i sødt selskab med Anne. Hun vil piske en fed stemning op med Karolines Køkkens røde fløde her på siden. 

I Godt Selskab med Karolines Køkken

Dette er skrevet af Anne fra @AnneauChocolat

Et favorit minde fra min barndom er at få lov til at slikke flødeskumsresterne af piskeriset. Jeg gør det stadig! Gør I mon også?

Jeg ELSKER piskefløde, og jeg har været vild med Karolines Køkken lige så længe, jeg kan huske. Derfor er jeg super begejstret for at være med i Karolines Køkkens kampagne med titlen ”I Godt Selskab” sammen med Thomas Alcayaga fra Madet Mere og Carla Mickelborg. En kampagne hvor vi sætter fokus på det gode selskab og byder på interessante tips og lækre opskrifter med tre af Karolines Køkkens flødeprodukter, som hver især har sin egen styrke og kan gøre noget særligt i madlavningen. Vores opskrifter og tips vil vi hver især dele på vores blogs undervejs, og det hele vil naturligvis ligge samlet på Karolines Køkkens hjemmeside og Karolines Køkken FB side

Læs hele indlægget her

Thomas fra @MadetMere

Thomas er hverken for fin til frikadeller eller for kedelig til at kaste sig over finere madlavningskunst. Der skal være plads til at kæle for klassikerne og eksperimentere med de uprøvede opskrifter. Derfor kan du finde inspiration til lidt af hvert hos Thomas, når han bliver sat i blandet selskab med flødefraiche fra Karolines Køkken her på siden.

Brøndkarsesuppe med bagt torsk

Prep time:  
Cook time:  
Total time:  
Serves: 4 portioner
Læs hele indlægget her

Ingredients

  • 1 løg
  • 25g smør
  • 350g jordskokker
  • 1,5dl tør hvidvin
  • 7,5dl hønsefond
  • 2 bundter/potter brøndkarse
  • 1,5dl flødefraiche
  • Salt og peber
Torsk
  • 4x100g torsk
  • 25g smør
  • Frisk dild
  • 1 citron
Garni
  • 1 jordskok
  • Brøndkarse
  • Tallerkensmækker (aka blomsterkarse aka nasturtium)
  • En smule flødefraiche

TILBEREDNING

  1. Jordskokkerne skrubbes grundigt og skæres i små stykker.
  2. Sauter jordskokker og løg (i små stykker) i smørret.
  3. Kom hvidvinen fra og lad det koge lidt ind før det også får selskab af fonden.
  4. Lad det simre i cirka 20 minutter til jordskokkerne er helt møre.
  5. Kom flødefraiche og brøndkarse på og lad det simre i cirka 2-3 minutter.
  6. Blend suppen og sigt det for at undgå at det kunne være grove fibre fra brøndkarsen tilbage.
  7. Returner til gryden og smag til med salt, peber og evt lidt citronsaft.
Torsk.
  1. Fjern skindet, hvis det ikke allerede er sket.
  2. Læg på en bageplade, krydr med salt og peber. Læg en tynd skive smør på og derpå dild og en tynd citronskive.
  3. Bag ved 110 grader i mellem 15 og 20 minutter afhængig af tykkelsen. Mærk på fisken. Når den deler sig i flager, er den færdig. Fjern evt citronen.
Garni
  1. Skær jordskokkerne tyndt på mandolin og kom i isvand. Lad dem sprøde op.
  2. Anbring torsken i en lun skål. Top med jordskokker, brøndkarse og blomsterkarse.
  3. Hæld suppen ved og dress med en smule flødefraiche.
  4. Server med det samme.

Carla fra @CarlaChloe

Carlas retter er sunde for både krop og sjæl og altid lavet med masser af kærlighed til mad. Hun går i køkkenet med stor kreativitet og opfindsomhed, når maden både skal smage og passe ind i en travl hverdag - morgen, middag og aften. Følg med, når hun sætter sine mange tips og tricks i let selskab med Karolines Køkkens frisk madlavningsfløde her på siden.