Af Gastromand

Vegetarburger - Halloumi burger med grillet aubergine og chilipesto

Det er svært at komme uden om, at der er flere fordele ved at spise kødfrit. Nu skal du ikke falde ned af stolen, Gastromand forbliver som Gastromand altid har været - og vores image med at spise bøf og bacon morgen, middag og aften skal der som sådan ikke laves om på! Dog må vi også engang imellem lige puste ud når "the meat sweat" sætter ind og tænke os lidt om.

Du har sikkert set, at vi havde fået en challenge fra Karolines Køkken omkring deres nye forskellige oste som er halloumi, queso fresco og paneer. Over de næste par uger vil vi, Emmamartiny.dk og Foodfanatic.dk lave massere af opskrifter med ostene. Opskrifterne og mere til vil også være til at finde på Karolines Køkkens hjemmeside.

I dag er det halloumi som skal være hovedpersonen.

Denne ret fungerer også ret godt til gæster og navnlig hvis de ikke er til kød, eller hvis du bare gerne vil prøve noget helt andet. Jeg lavede den en fredag aften i påsken, hvor der var nogle venner på besøg, som faktisk ikke tænkte videre over, at det var "kødløs" dag. Det er nemlig så meget smag og fylde i osten, at det fungerer glimrende. 

Opskrift af Gastromand

Vegetarburger - Halloumi burger med grillet aubergine og chilipesto

2 personer
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 2 grove flutes (du bruger de bedste du kan opdrive - gerne fra din lokale bager)
  • 300 gram halloumi ost
  • 1 rødløg
  • 2 spsk eddike
  • 1 augergine
  • 4 stykker salat efter eget ønske.
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • Olie til stegning
  • Grillet peberfrugt
  • 1-2 peberfrugter
  • Olie
  • Salt og peber
  • Chili-tomat pesto
  • 1 rød chili
  • 1 dåse soltørrede tomat af bedste kvalitet!
  • 1-2 spsk jomfru oliven olie
  • 50 g halloumi ost
  • 2 spsk pinjekerner

Sådan gør du

Chili-tomat pesto

  1. Start med pestoen. Hvis du er hardcore og det er du - så fjerner du ikke stokken og kerne på chilien, du rengør den blot og blender den og resten til det er ensartet, det må godt være lidt groft.

Burger

  1. Skær auberginen ud i tynde strimler og give den en omgang salt, peber og olive, du skal bruge 4 strykker pr. burger. Læg dem i ovnen på 200 grader og bag dem til de er sprøde.
  2. Skær løgene ud i kvarte strimler og læg dem i eddike og giv dem et drys salt og peber, stil dem på køl indtil de skal bruges.

Grillet peberfrugt

  1. Det her er lidt svært uden en gasbrænder eller gasblus, men du kan lægge den i ovnen så højt oppe som muligt og tænde for grillen, dog må jeg sige, at det er lidt vanskeligt - men tænd på 225 grader og vendt til den er varm, så vender du den hver gang den har taget farve. Ellers griller du den bare til den er sort.
  2. Læg den i en pose med olie, salt og peber og vendt 20 min.
  3. Nu kan du gnide det brændte af og skære dem ud.
  4. Halver ost eller del dem i 3 - kommer lidt an på hvor stor dit flutes er.
  5. Panér nu osten hvor du vender den i æg og så i rasp.
  6. Varm en pande godt op med rigeligt olie og steg osten til den er gylden på begge sider.
  7. Halver dine flutes og varm dem gerne i lidt olie hvor efter du gnider dem med hvidløg imens du griller ost på begge sider i ca. 1 min ved høj varme.
  8. Så skal der bygges. Start et par stykkre salat i bunden, så aubergine, så osten, rødløg og toppen smøres med masser af chilipesto!

Hvis du gerne vil have andet tilbehør til, så er fritter jo oplagt! Ellers kunne du lave en omgang "sweet potato fries" som også er et stort hit. Det sødmefulde til denne burger fungerer nemlig rigtig godt. Dog er der rigeligt mad hvis du bare følger ovenstående og så mætter osten faktisk overraskende meget!

Det river lidt i mig at erkende dette, men det fungerer faktisk godt uden kød og så gør denne Halloumi ost det godt når den bliver paneret og stegt. Flere steder på nettet bruges den også som "bøffen" i en burger, hvilket også kunne være en fed ide.