Weekendbrunch: Salat med halloumi, vandmelon, bulgur og mynte
FoodFanatic

Weekendbrunch: Salat med halloumi, vandmelon, bulgur og mynte

Hvis I kiggede med hos mig på Instagram i sidste uge, så opdagede I nok, at jeg har teamet op med Karolines Køkken i forbindelse med lanceringen af deres tre nye måltidsoste: paneer, halloumi og queso fresco. Gennem den næste tid vil både jeg og mine blogkolleger Mads fra Gastromand og Emma Martiny dele dejlige opskrifter, hvor ostene erstatter kødet i vore retter. Du kan også følge med i vore kokkerier gennem Karolines Køkkens hjemmeside, hvor du løbende kan finde inspiration til det kødfri køkken.

Weekendbrunch: Salat med halloumi, vandmelon, bulgur og mynte

Startskuddet på lanceringen var min allerførste live køkken-demo via Instagram, men hvor var det bare fedt, at så mange havde lyst til at tune ind og følge med, stille spørgsmål og kommentere. Selv min mor roste udsendelsen, og det i sig selv er stort. Fra fulde folk, børn og thaimødre skal man høre sandheden! Det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg prøver kræfter med det. Jeg lavede en af mine absolutte favoritter inden for det kødfri køkken, nemlig butter paneer, der er en indisk klassiker propfyldt med smag. Jeg har tidligere lavet retter med paneer, hvor jeg har stået og lavet det hele fra bunden. Det er slut nu, hvor jeg nemt kan købe osten i butikkerne.

Det er dog hverken den syndigt lækre butter-sauce eller paneer-osten, som dagens indlæg omhandler. I dag vil jeg nemlig gerne dele en helt anden ret med en af de andre nye måltidsoste fra Karolines Køkken. Jeg har her brugt halloumi, som måske er lidt mere almindeligt kendt herhjemme sammenlignet med paneer og queso fresco. Halloumi, der kommer fra Cypern, er fast, hvid og lavet på mælk fra både køer, geder og får. Den er lidt salt i smagen og har en høj smeltetærskel. Det betyder, at du både kan grille og stege den, uden den løber fra dig. Den kan derfor bruges i retter, hvor det normalt ikke er muligt at bruge ost som fx på sommerens grillspyd. Fordi du kan give den stegeskorpe, og dens faste konsistens minder en anelse om at bide i et stykke mørt kylling, så kan du fx også bruge den i en kødfri burger.

Jeg har valgt at bruge den sammen med vandmelon, hvis sødme virkelig klæder halloumiens lidt salte smag. Opskriften her er tænkt som inspiration til weekend-brunchen, hvor nydelse og god tid er kodeordene. Salaten vil nu også gøre det godt som en let frokost, og nu hvor vejret viser sig fra sin bedste side, så ville den også gøre det utroligt godt i picnic-kurven.

Kig med hos både mig, Mads og Emma i den kommende tid, hvor vi viser vejen til dejlig, mættende kødfri retter med de tre oste.

Salat med halloumi, bulgur, vandmelon og mynte

4 personer

Ingredienser

  • 200 g bulgur
  • 4 dl vand
  • 1/4 vandmelon (størrelse mellem)
  • 1 lille rødløg
  • 1 agurk
  • 1/2 bdt. mynte
  • 200 g halloumi
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kog bulguren i vand i 12-13 minutter, til den er mør (eller efter anvisningen på pakken). Afkøl.

Skær vandmelonen ud i små trekanter. Pil rødløget, halver det og snit det fint. Halvér agurken på langs, fjern kernerne og skær den i skiver. Pluk mynten.

Skær halloumien i skiver og grill den på begge sider - alternativt kan du stege osteskiverne gyldne på en pande i lidt olie.

Vend bulguren med olie, citronsaft, salt og peber og anret den på et fad sammen med vandmelon, rødløg, agurk, mynte og halloumi.