Hvad kan vi finde for dig?

Smørrebrød

Hvordan laver man smørrebrød? Smørrebrød består af en skive brød med smør og pålæg. Brødet er typisk rugbrød, men også skiver af hvidt brød eller palæobrød/stenalderbrød kan bruges til smørrebrød. Smørrebrød opbygges ofte sådan:

  1. En skive (rug)brød
  2. Smør
  3. Pålæg
  4. Toppings/pynt med grønt

Du kan her på siden finde lækre opskrifter på smørrebrød fra Karolines Køkken.

Når man tænker på det typisk danske smørrebrød, er det især luksus-udgaven i form af det højtbelagte smørrebrød, man ser for sig: en skive rugbrød med kødpålæg, fisk eller lækre salater af høj kvalitet. Højt belagt smørrebrød er oplagt at servere, når du får gæster til frokost eller til frokostmøder på arbejdet.

(Højt belagt) smørrebrød serveres ofte med fisk som fx ål, sild, laks, rejer og fiskefilet. Typisk kødpålæg på smørrebrød kan fx være leverpostej, roastbeef, skinke og oksebryst. Også smørrebrød med forskellige salater som fx æggesalat, rejsesalat, skinkesalat, tunsalat og italiensk salat er populære. Til vegetarer og andre, som holder af smørrebrød uden kød, kan smørrebrød fx serveres med avocado, kartoffel, ost eller tomat.

Fladt smørrebrød med det helt "simple" pålæg, som gør madderne lette at transportere, kaldes ofte bare rugbrødsmadder eller madder, og dem finder vi ofte i den traditionelle madpakke.