• Artikler
  • Forberedelser af julemiddagen d. 23. december

Forberedelser af julemiddagen d. 23. december

Forberedelser af julemiddagen d. 23. december

Nu er det dagen før dagen – og du kan med fordel tilberede en del i køkkenet i dag og være på forkant med julemiddagen. Vi guider dig igennem de forskellige opskrifter. Hop i forklædet, start for julemusikken og hyg dig/jer et par timer i køkkenet.

1000_Andesteg_Jul_Karolines-koekken

Andesteg

Start med at rense anden og gnid den godt ind i salt og peber og kom fyldet i. Kom anden i ovnen og steg den. Lad den køle af en god times tid, så du kan røre ved den uden at brænde dig. Hæld skyen fra. Skær anden ud i underlår, overlår, vinger og de to bryststykker. Læg kødet i en bradepande i ét lag og pensl det med lidt af andefedtet (som du skummer af skyen). Stil bradepanden tildækket i køleskabet til i morgen.

Det kan måske knibe med at få plads i køleskabet sammen med alt det andet, der også skal være der. Har du mulighed for at opbevare tingene sikkert, fri for katte og andre sultne dyr, kan du pakke bradepanden rigtig godt ind og stille den udendørs, hvis temperaturen ligger et sted mellem ca. 0°og 5°.

Stil andeskyen i køleskabet. Du behøver ikke skumme skyen for fedt. Når skyen er godt kold, lægger fedtet sig som et fast hvidt lag på toppen, og så er det nemt at fjerne – gem andefedtet, du skal bl.a. bruge det til sovsen.

Få tips og tricks til hvordan du får en andesteg med sprødt skind.

Andesteg med sprødt skind.

Risengrød til risalamande

1000_Risengrod-i-ovn_Jul_Karolines-Koekken

Du starter med at koge risengrøden, som helt enkelt består af vand, ris og sødmælk. Imens grøden simrer, kan du smutte mandlerne (husk at tage en hel mandel fra - eller hvor mange I bruger i jeres familie).

Når grøden er færdig, så stil den tildækket i køleskabet til i morgen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du koger den perfekte risengrød så se med her.

Sådan laver du risengrød

Kirsebærsauce til risalamanden

1000_Risalamande_Jul_Karolines-koekken

En hjemmelavet kirsebærsauce fuldender risalamanden. Og det tager ikke lang tid, da vi har udviklet en nem opskrift på kirsebærsauce, hvor du skal kun bruge syltede kirsebær, sukker og majsstivelse.

Brunede kartofler

1000x1000_Tilbehoer_Jul_Karolines-kokken

De klassiske brunede kartofler som hører julemiddagen til. Kog og pil de små kartofler. Kom de pillede kartofler i en skål, dæk med vand og stil dem køligt.

Hvide kartofler

Skræl de hvide kartofler. Kom dem i en stor skål og dæk med koldt vand. Tilsæt 1 spsk ci-tronsaft eller ufarvet lagereddike pr. kg skællede kartofler. Stil kartoflerne køligt.

Dæk bord

Du kan evt. dække bord, hvis I ikke skal bruge bordet inden julemiddagen.

Så er dagens opgaver i køkkenet klaret – og du kan med god samvittighed slappe af og julehygge resten af dagen.

Du kan også printe guiden lige her.