Pressemeddelelse

Tilfredsstillende resultat

Arla Foods amba fik et koncernresultat på 399 mio. dkr. i sin første regnskabsperiode, der strakte sig fra 17. april til 1. oktober 2000.

Det fremgik af det regnskab, bestyrelsen i Arla Foods onsdag fik forelagt.
På baggrund af dette regnskab samt halvårsregnskab for MD Foods’ første halvår har MD Foods’ bestyrelse indstillet til repræsentantskabet, at der til de danske andelshavere efterbetales 7,8 pct. af basisprisen, svarende til 17,07 danske øre pr. kg mælk ud af et samlet ab ejendom-resultat på 246,29 øre pr. kg. Samme tal for sidste år var på 241,63 øre og efterbetalingen på 12,33 øre.
Konsolideringen er i år foreslået til 2,40 øre pr. kg mælk samt 0,60 øre til forrentning af de personlige konti, der blev oprettet i forbindelse med fusionen med Kløver Mælk.
Bestyrelsen for Arla ekonomisk förening foreslår, at der efterbetales 5 svenske øre til de svenske andelshavere for den 15 måneders regnskabsperiode, foreningens regnskab omfatter. Den samlede udbetalte mælkepris vil her være på 303,70 svenske øre mod 297,90 øre året før. Alle tallene er for mælk med 4,2 pct. fedt og 3,4 pct. protein.
Resultatet betegnes af Arla Foods’ administrerende direktør Jens Bigum som alt i alt tilfredsstillende på baggrund af fusionen og den skærpede konkurrence i hele Europa.
De forskellige kompetente forsamlinger skal i midten af december måned tage stilling til regnskabet og efterbetalingens størrelse.
Arla Foods’ samlede regnskab offentliggøres torsdag 14. december.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager