Pressemeddelelse

Arla-andelshaver ekskluderet

Fødevaresikkerheden har topprioritet i Arla Foods, og derfor har bestyrelsen valgt at ekskludere en andelshaver. Ekslusionen sker på grund af gentagne fund af antibiotikarester i mælken hos andelshaveren.

Arla har i fire tilfælde konstateret rester af antibiotika i mælken fra den nu ekskluderede andelshaver. Andelshaveren har desuden ikke kunnet fremvise den lovpligtige dokumentation for behandling af køerne i form af en kvittering fra dyrlægen. Derfor har Arla Foods måttet kassere mælk fra andelshaveren på mejeriet.

Højeste prioritet
”Det er af allerhøjeste prioritet for os som ejere, at vi og vores selskab til hver en tid kan stå inde for kvaliteten af den mælk, vi leverer til forbrugeren. Og som andelshavere i Arla Foods kan vi ikke leve med, at en af vores kolleger i det fællesejede mejeriselskab ikke følger lovgivningen og regelsættet i selskabet”, siger Jan Nørgaard, andelshaver og bestyrelsesmedlem i Arla Foods.

Al mælk der, indvejes på Arla Foods’ mejerier, bliver testet for antibiotikarester. Findes der positive prøver, kan man via mælkeprøver fra de enkelte besætninger spore sig tilbage til den enkelte landmand.

Siden fundene af antibiotikarester har den ekskluderede andelshaver været under skærpet overvågning. Hans mælk er blevet hentet separat, og der er blevet gennemført flere besøg i henhold til kvalitetsprogrammet Arlagården.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager