Pressemeddelelse

Engelske Arla er klar til slankemåneden

Flere og flere englændere følger Atkins-diæten, der går ud på at reducere indtaget af kulhydrater i kosten. Derfor lancerer Arla Foods UK plc nu en kulhydrat-reduceret mælk og yoghurt på det engelske marked.

”Det anslås, at tre millioner englændere følger Atkins-diæten, og at mere end fem millioner er opmærksomme på deres indtag af kulhydrater. Det har fået os til at overveje, hvordan Arla kunne udnytte trenden i relation til mejeriprodukter”, siger

Thryth Jarvis, produktudvikler i Arla Foods UK plc.

Resultatet er lanceringen af Englands første mælk og yoghurt med et lavt kulhydratindhold, som kommer på hylderne i ”slankemåneden” januar.

Laktose-indhold halveret
”Mælk indeholder kulhydrater på grund af laktose (mælkesukker, red.). I samarbejde med Arla Foods Innovation i Danmark og Tetra Pak, har vi udviklet et filtreringssystem, som gør det muligt at fjerne 50 procent af laktosen, uden at det fjerner indholdet af vitaminer og mineraler”, forklarer Thryth Jarvis. Det nye udstyr er installeret på Milk Links’ mejeri i Kirkcudbright, Skotland, hvor mælken vil blive produceret i et joint venture med Arla Foods UK plc.
Udviklingen af en yoghurt med et lavt kulhydrat- indhold viste sig at være lettere og mindre omkostningsfyldt.

”Årsagen til et højt indhold af kulhydrater i yoghurt skyldes normalt indholdet af sukker og frugt, så ved at ændre opskriften og tilsætte naturlige frugtingredienser er det lykkedes at lave en yoghurt med et lavt indhold af kulhydrater”, forklarer Thryth Jarvis.

Den nye yoghurt fremstilles på Brabrand Mejeri. Både den og mælken med et lavt indhold af kulhydrater sælges i de store supermarkedskæder i England under Atkins-mærket sammen med andre Atkins-produkter.

Arla Foods UK plc har som det eneste mejeriselskab licens til at lancere mejeriprodukter under Atkins-mærket i England i en periode på mindst to år, men som en del af partnerskabet har Arla Foods UK plc mulighed for at udvide lanceringerne i det øvrige Europa.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager