Pressemeddelelse

Fald i Arla Foods' indtjening

Arla Foods fik i 2003/04 et samlet koncernresultat på 1,019 mia. kr. Det er et fald i forhold til resultatet for 2002/03, der blev 1,094 mia. kr.

Omsætningen i Arla Foods er steget med 15 procent fra 41 mia. kr. til 47 mia. kr., hvilket skyldes fusionen med Express Dairies i England.

Det samlede koncernresultat på 1,019 mia kr. er lavere end resultatet sidste år, men på niveau med estimatet fra april 2004. Det kan dog være svært at sammenligne tallene, da de er positivt påvirket af en lavere løbende afregning til andelshaverne samt af frasalget af Cremo og AM Foods. Koncernens afskrivninger stiger, hvilket hænger sammen med, at årets investeringer har været usædvanligt høje, og at afskrivningerne på Ett Arla projektet er begyndt.

Administrerende direktør i Arla Foods Åke Modig siger:


"Resultatet for det sidste halvår har været specielt hårdt ramt, og den tendens ser vi fortsætte ind i det nye regnskabsår. Vi ser dog et stabilt verdensmarked, men fordi eksportstøtten og valutakurserne er faldet, er det svært at få nogen fordele ud af det”.

Hovedtal i mia. DKK

03/0402/03
Omsætning             47         41
Nettoresultat         1,019    1,094
Aktiver i alt             26,3       26,9
Ansvarlig kapital    7,541     7,399

Kraftigt fald i mælkepris
Årets resultat svarer til en indtjening pr. kg andelshavermælk i Danmark på 239,06 danske øre og en indtjening pr. kg andelshavermælk i Sverige på 293,68 svenske øre. For de danske andelshaveres vedkommende er der tale om et fald i mælkeprisen på 17,38 danske øre i forhold til mælkeprisen for 2002/03 på 256,44 øre.

 

”Vi ville selvfølgelig hellere have leveret et bedre resultat, men sammenligner vi os med andre internationale selskaber, så må vi konstatere at det er niveauet i øjeblikket”, siger formand for Arla Foods, Knud Erik Jensen.

”At resultatet ikke er blevet bedre, skyldes effekterne af den gennemgribende reform af EU’s landbrugspolitik, de lavere priser generelt samt den lave dollarkurs”, siger han.

På baggrund af årets resultat har bestyrelsen besluttet at indstille til repræsentantskabet, at der efterbetales 5,2 procent af råvareværdien, svarende til 10,68 danske øre pr. kg mælk til de danske andelshavere og 10,62 svenske øre pr. kg mælk inklusiv kursregulering og GMO-tillæg til de svenske andelshavere.

Bestyrelsen indstiller samtidig til repræsentantskabet, at der konsolideres med fem danske øre pr. kg mælk.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager