Pressemeddelelse

Arla dropper indmeldelsesgebyr

Efter at have suspenderet betalingen af indmeldelsesgebyr – såkaldt negativ udligning – frem til 31/12 2006 har Arla Foods’ bestyrelse besluttet ikke at genindføre indmeldelsesgebyret.

Beslutningen om ikke at genindføre betalingen af indmeldelsgebyret omfatter de andelshavere, der er omfattet af suspensionen, som blev indført med virkning fra den 1. februar 2004, samt nye andelshavere, der optages enkeltvis, indtil bestyrelsen måtte træffe anden beslutning.

Arla Foods fik ellers i september Østre Landsrets ord for, at Arla Foods godt kan opkræve indmeldelesgebyret.

”Med afgørelsen i Østre Landsret har vi valgt ikke på at genindføre negativ udligning i den hidtidige form. Det skyldes til dels, at fremtidige andelshavere i lighed med de nuværende andelshavere forpligter sig til at indskyde penge på ejerbeviser. Dermed bliver behovet for negativ udligning mindre. Men vi er nu frit stillet til fremadrettet at overveje andre former for indmeldesgebyr”, siger formanden for Arla Foods, Knud Erik Jensen.

Indmeldelsesgebyrets størrelse har varieret gennem tiden, men udgjorde senest to procent af Arla Foods basispris (svarende til ca. fire øre pr. kg leveret mælk) i tre år. Begrundelsen for opkrævningen af gebyret har været, at det er en rimelig betaling fra mælkeproducenter, fordi de ved optagelse som medlem i Arla Foods får del i de betydelige værdier i selskabet, som de øvrige andelshavere i Arla Foods har bygget op gennem en lang årrække.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager