Pressemeddelelse

Rynkeby Foods skal producere al juice i Arla Foods

Arla Foods’ bestyrelse tog i dag tirsdag en principbeslutning om at flytte produktionen fra den svenske juicefabrik Alingsås til Rynkeby Foods i Ringe. Hermed øges Rynkebys produktion med 70 pct.

I løbet af det seneste halve år har Arla Foods undersøgt, hvordan selskabet bedst forsyner det nordiske marked med juice og andre frugtdrikke. Konklusionen er, at det på langt sigt bedst kan betale sig at flytte al produktion til Arla Foods’ datterselskab Rynkeby Foods i Ringe.

”Vi er naturligvis meget glade for, at vi nu står over for at skulle udvide produktionen med 70 procent. Ved at samle kræfterne inden for juiceproduktion i Arla-koncernen vil vi styrke vores muligheder for innovation og øge graden af service over for vores kunder,” siger administrerende direktør for Rynkeby Foods Jørgen Dirksen.

Medarbejderne i Ringe og Alingsås blev informeret om bestyrelsens beslutning tirsdag eftermiddag.

”Beslutninger som denne er svære, fordi arbejdspladsen forsvinder. Men det er nødvendigt, at vi som virksomhed finder løsninger, som gør os mere effektive samtidig med, at vi fortsat har en høj grad af service til vores kunder,” siger Anders Svensson, direktør for Division Sverige.

Bestyrelsens principbeslutning – som indebærer afvikling af anlægget i Alingsås i løbet af første halvår af 2008 – skal nu igennem de normale faglige forhandlinger på det svenske arbejdsmarked, og først derefter tages den endelige beslutning.


Fakta

Arla Foods er den største leverandør af juice i Sverige og Danmark gennem Rynkeby Foods (100 pct. ejet) og JO Bolaget (50 pct. ejet – resten ejes af Skånemejerier). Produktionsanlægget Alingsås er ejet af Arla Foods, men indgår i JO Bolaget.

Alingsås har 100 medarbejdere og producerer årligt ca. 65 mio. kg juice og andre frugtdrikke. Rynkeby Foods har 125 medarbejdere ansat i juiceproduktionen, som årligt producerer 80 mio. kg.


Yderligere oplysninger:

Jörgen Dirksen, adm. dir. Rynkeby Foods, 45 636 232 00, 45 248 706 00, jd@rynkeby.dk

Anders Svensson, chef Division Sverige Arla Foods, 08-789 54 01, 070-689 54 01, anders.e.svensson@arlafoods.com

Katarina Malmström, Kommunikationschef Arla Foods Sverige: 08-789 50 59 070-689 50 59, katarina.malmstrom@arlafoods.com

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager