Pressemeddelelse

187 andelshavere har meldt sig ud af Arla Foods

Da udmeldelsesfristen for næste års mælkeleverancer udløb fredag 31. august havde 187 andelshavere meldt sig ud af Arla Foods. Det svarer til ca. 2 procent af selskabets i alt 8803 andelshavere.

187 mælkeproducenter fra Danmark og Sverige har meldt sig ud af Arla Foods. Hovedparten af de udmeldte mælkeproducenter ophører deres leverancer til selskabet med effekt fra 1. januar 2008. Dermed vil Arla Foods fra årsskiftet miste ca. 300 mio. kg. mælk af den samlede årlige dansk-svenske mælkeindvejning, som normalt udgør 6,1 mia. kg.

Arla Foods konstaterer, at den seneste stigning i mælkepriserne tilsyneladende har skabt lignende bevægelser ind og ud af flere mejeriselskaber i Europa.

Mælkeprisen stiger i Arla
Ledelsen i Arla Foods vil nu undersøge, om tabet af mælk får konsekvenser for produktionen i selskabet.

"Som det ser ud nu, bliver det på kort sigt ikke nødvendigt at lukke mejerier på baggrund af det antal udmeldelser, vi har modtaget. Men vi får mindre mælk at arbejde med fra årsskiftet, så der bliver tale om at skære ned på produktionen af vores mindst lønsomme produkter for i stedet at bruge mælken til de produkter, der giver den bedste indtjening til vores andelshavere," siger Arla Foods' adm. direktør Peder Tuborgh, der fastslår, at selskabet vil sikre sine andelshavere fortsatte stigninger i mælkeprisen.

"Arla Foods har som mål at kunne betale en mælkepris til sine andelshavere, som er blandt de bedste i Europa. Dette mål rokker vi ikke ved, og vores andelshavere vil over de kommende måneder se en fortsat stigende mælkepris fra Arla Foods," siger Peder Tuborgh.

Positive forventninger til fremtiden for Arlas andelshavere
Bestyrelsesformand Ove Møberg beklager de 187 mælkeproducenters beslutning om at melde sig ud af Arla Foods.

"Vi har lagt stor kraft i at mødes med vore andelshavere de seneste uger, og det er selvfølgelig ærgerligt at måtte sige farvel til de udmeldte. Men nu ser vi fremad. Jeg ved, at Arlas andelshavere går en ny og spændende tid i møde. Verden har mangel på mælk, og vores strategi om at være i markedet for højtforædlede produkter har bragt os i en position som et af de førende mejeriselskaber i Europa. Vi vil bygge videre på vores strategi i et marked med stigende efterspørgsel og højere priser på mælk," siger Ove Møberg.


Fakta:
Ud af de 187 udmeldte andelshavere er 175 fra Danmark og 12 fra Sverige.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager