Pressemeddelelse

Britisk konkurrencesag på vej

Anklager mod den britiske mejerisektor for brud på konkurrenceloven i 2002-2003

I dag har de britiske konkurrencemyndigheder, Office of Fair Trading (OFT), meddelt det foreløbige resultat af en undersøgelse, som skal forsøge at klarlægge, om den britiske mejeriindustri og detailhandlen har handlet i strid med konkurrenceloven.

For næsten fire år siden påbegyndte OFT en undersøgelse af en række prisforhøjelser på britisk produceret konsummælk, smør og ost i Storbritannien i perioden fra 2002 til 2003. Undersøgelsen fokuserer på en periode, hvor britiske landmænd tabte indtjening i kølvandet på udbruddet af mund-og-klovsyge og den efterfølgende krise i britisk landbrug. Krisen var velkendt i offentligheden og optog også de britiske medier.

”Det her er en meget kompleks sag, og vi er nu i gang med at gennemgå detaljerne i OFT’s undersøgelse, og vi vil komme med vores kommentarer i ret tid og samarbejde med OFT i sagen. Vi kan som et af Europas førende mejeriselskaber naturligvis ikke acceptere ulovligheder eller brud på konkurrencereglerne, og vi vil tage alle nødvendige skridt for at sikre, at nationale love og regler følges,” siger Peter Lauritzen, adm. direktør i Arla Foods UK plc.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager