Pressemeddelelse

Chauffører sparer diesel

Chaufførerne på Arla Foods' mælketankbiler har lært at træde let på speederen. Det gavner først og fremmest miljøet i form af mindre forurening, men samtidig sparer det Arla Foods for en hel del penge.

I Arla Foods' danske indtransport alene betyder den øgede fokus på en bedre brændstoføkonomi fra nytår til oktober i år en besparelse på 2,7 mio. kr. i forhold til budgettet for 2007, som er 48 mio. kr. I 2007 forventes tankbilerne at køre 20,1 mio. km alene for at hente mælk på de danske gårde.

Chaufførerne får hjælp til at spare på brændstoffet fra et elektronisk system, der er monteret i bilerne. På det kan man aflæse det daglige dieselforbrug, ligesom man kan se udviklingen i den enkelte bils forbrug over for eksempel en time, en uge eller en måned.

"Vi vil minimere miljøbelastningen og have et godt og sikkert arbejdsmiljø for chaufførerne. Samtidig er Arla et selskab med megen transport, så vi er virkelig synlige ude på vejene, og derfor er det ekstra vigtigt, at vi kører sikkert," siger miljørådgiver i Arla Foods, Betina Goul.

Også i Sverige arbejder Arla Foods med at mindske brændstofforbruget ved såvel tankbilstransport som distribution. Blandt andet er tankbilschaufførerne blevet uddannet i såkaldt "eco-driving", en blød kørestil, som sparer diesel.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager