Pressemeddelelse

Guld til Arla Foods

Med to guldmedaljer og fem nomineringer blev Arla Foods den helt store vinder ved Mejeribrugets Gourmetpriser, der blev uddelt mandag eftermiddag.

46 produkter fra i alt 16 forskellige mejerivirksomheder var tilmeldt konkurrencen, som fandt sted på Dalum Uddannelsescenter i Odense. Arla Foods deltog med i alt 20 produkter og blev nomineret i kategorierne ”smør”, ”ost” og ”andre mejeriprodukter”. Produkterne blev vurderet og nomineret ved blindsmagning af et dommerpanel på i alt otte kokke, gourmeter, madskribenter og andre madeksperter. Efterfølgende blev hver enkelt vinder udpeget på baggrund af de samlede helhedsindtryk, herunder produktbeskrivelse, historie og emballage.

Gammeldags Kærnet Smør med Læsø Sydesalt fra Slagelse Mejeri hjemtog prisen som bedste produkt i smørkategorien. Det var andet år i træk, at produktet vandt i konkurrencen. ”Smager af frisk mælk og har et godt højt saltindhold. Meget landligt. God grov struktur. God konsistens. God eftersmag. Dejlig farve. Perfekt til brød,” lød dommernes roser.

I kategorien ”Andre mejeriprodukter” tildelte dommerne guldmedaljen til Økologisk fløde 24 % fra Christiansfeld Mejeri med ordene ”et produkt med fremtid og mange anvendelsesmuligheder.”
”God fed flødesmag, men med lavere fedtprocent end almindelig fløde. Meget cremet og med en naturlig sødme. God til is,” lød kommentarerne fra dommerne.

Derudover blev tre oste fra Arla Foods nomineret i ostekategorien: Solhjul fra Lillebælt Mejeri, Gnalling fra Troldhede Mejeri samt Grube Svenbo, der har lagret i Mønsted Kalkgruber. Nomineringen betyder, at produkterne nu kan markedsføres som gourmetprodukter.

”Det her er jo en anerkendelse af, at vi er helt fremme forrest i feltet når det gælder udviklingen af kvalitetsprodukter. Og det er en stor ros de til kokke og ostemestre der har hjulpet os undervejs,” siger Katrine Hvid Ellegård, der er ansvarlig for Arla Foods deltagelse i konkurrencen.

I de andre kategorier vandt Hø-ost fra Naturmælk mens Hansen chokolade-fløde is ved Valrona chokolade løb af med sejren i ”is-creme” kategorien.

--- Fakta ---

Mejeribrugets Gourmetpris blev indstiftet i 2003 af Landsmejeriudstillingen, og har til formål at fremhæve den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Alle danske mejerier kan deltage i konkurrencen, hvor der i højere grad bliver vægt på smag, frem for mejeritekniske detaljer.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager