Pressemeddelelse

Når gram bliver til tons

I England er alle Arla-mælkeflasker lavet af plastic. Nu styrker vi vores miljøprofil ved at skære i mængden af emballage.

Selv små reduktioner i den mængde plastic, der bruges i mælkeflasker, skruelåg og bægre til fløde kan gøre en stor forskel. I løbet af de seneste to et halvt år, har Arla Foods UK reduceret mængden af emballage med 753 tons.

Der er en betydelig miljømæssig gevinst, og forbrugerne mærker ingen forskel på kvaliteten af emballagen før og efter en miljømæssig "make over."

"Vi vil sikre at emballagen beskytter indholdet effektivt og kommunikerer med forbrugeren om produktet, samtidig med at vi bruger den mindst mulige mængde emballage på det," forklarer emballagechef Richard Taplin.

Sideløbende arbejder englænderne med at øge indholdet af genbrugsmateriale i emballagen. I september 2008 begynder Arla Foods UK at blande 10 procent genbrugsmateriale i plasticen, hvis mælkeflaskerne består kravene til fødevaresikkerhed. Meningen er, at andelen af genbrugsplast i flaskerne skal vokse til 30 procent ved udgangen af 2009.

Arla Foods’ ambition er at minimere CO2 udslippet og konstant forbedre miljøindsatsen i hele produktionskæden for på den måde at bidrage til en økologisk bæredygtig udvikling.

Emballage-chef, Richard Taplin: "Miljøet spiller en vigtig rolle, når vi skal udvikle en emballage løsning." 

"Vi kigger på en vifte af muligheder, der kan hjælpe os med at lette vores miljøpåvirkning. Vi er i gang med gennemgribende undersøgelser af vores emballage til mælk og fløde, for at danne os et billede af, hvad den næste generation af emballage skal kunne," fortæller Richard Taplin, der har et nyt forsøg på bedding.

"Vi har et forsøg med at fjerne håndtaget på et og to pints mælkeflaskerne lige på trapperne. Hvis det bliver en permanent løsning, betyder det at vi sparer 550 tons plastic årligt." 
 
Fakta

 

  • På Stourton Dairy har to pints flaskerne tabt 1,5 gram fra 27 til 25,5 gram. Det bliver til en årlig besparelse på 87 tons plast.
  • Seks pints flaskerne på Stourton Dairy er gået fra 70 til 67 gram. Om året giver det 78 tons mindre plast.
  • Et letvægts skruelåg giver en vægtreduktion på 240 tons.
  • Fjernelse af et plasticoverlåg på 150 mL flødebeholdere sparede 57 tons.
  • Mindre størrelse på mærkaterne gav en vægtbesparelse på 23 tons.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager