Pressemeddelelse

Nr. Vium på fuld kraft efter eksplosion

Nr. Vium Mejeri kører igen på fuld kraft efter eksplosionen i mejeriets kemirum torsdag. Der skete ingen personskade ved eksplosionen.

Kort før kl. 12 torsdag (3. juli) skete der en eksplosion i Nr. Vium Mejeris kemirum. Uheldet skete, da saltpetersyre ved en fejl blev blandet med et andet kemisk stof, hvilket forårsagede en eksplosion og dannede giftige gasser.
De 250-300 medarbejdere, der var på mejeriet, blev umiddelbart efter eksplosionen evakueret, og måtte tilbringe et par timer i solen på græsset udenfor mejeriet. Beredskabsstyrelsen og Falcks kemienhed ankom kort efter uheldet til mejeriet, og
20 af de medarbejdere, der var tættest på eksplosionen, blev undersøgt. Ingen var kommet til skade ved eksplosionen.

”Medarbejderne tog det stille og roligt, og det var på intet tidspunkt panik. Vi fik ros fra beredskabsstyrelsen for vores beredskabsplan og den hurtige indsats”, siger produktionschef Torben Pradsgaard.
Produktionen blev stoppet helt i et par timer under evakueringen, men mejeriet var på fuld kraft igen allerede torsdag eftermiddag. Nr. Vium Mejeri fremstiller skæreost.
Produktionsstoppet betyder, at ca. 7 tons ost skal kasseres.

”Det er ikke på grund af gasserne fra eksplosionen. Det skyldes derimod, at osten hele tiden er i en syrningsproces, og et stop på bare to timer gør, at osten løber løbsk. Men takket være en hurtig indsats fra medarbejderne har vi minimeret tabet,” siger Torben Pradsgaard.
Mejeriet vil nu klarlægge forløbet for at forhindre, at noget lignende kan ske igen.

Ringkøbing Dagblad indslag fra torsdag den 3. juli kort efter eksplosionen

TV/MIDT-VEST indslag fra fra torsdag den 3. juli kl. 19:30

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager