Pressemeddelelse

Produktionen genoptaget i Kina

I Kina er det nye testsystem for sporing af melamin nu klar til brug. Det betyder, at Arla og den kinesiske partner Mengniu i denne uge har kunnet genoptage den fælles produktion af mælkepulver-produkter på fabrikken i Hohhot.

Joint venture selskabet Mengniu Arla laver udelukkende mælkepulver og er et samarbejde mellem Kinas største mejeriselskab, Mengniu Dairy, og dansk-svenske Arla Foods. Den fælles mælkepulverproduktion i byen Hohhot har stået stille siden 16. september, hvor det blev oplyst, at hele den kinesiske mejeribranche var blevet ramt af melaminforgiftning i den råmælk, der blev solgt til mejerierne. Siden da har danske og kinesiske teknikere arbejdet sammen på at få sat et nyt testsystem op for Mengniu Arla, som kan spore indhold af melamin både i råmælk og i færdigvarer.

"Med det nye system bliver al mælk testet for melamin fire gange i løbet af produktionen. Første test er når mælken ankommer hos vores partner, der indsamler mælken. Anden test sker når mælken ankommer til vores fælles fabrik, og tredje test er ved færdigvarekontrollen på vores eget lager, og så er der også en ekstra test, før vi sender produkterne ud til butikkerne. På den måde kan vi garantere forbrugerne, at der ikke kommer melaminmælk ind på vores fabrik og at vores produkter er 100 procent sikre," siger Jais Valeur, som er koncerndirektør i Arla Foods' med ansvar for den globale mælkepulver-forretning, Arla Foods Ingredients.    
    
Det nye testsystem skal give de kinesiske forbrugere en pålidelig dokumentation for, at produkter fra Mengniu Arla ikke indeholder melamin - af samme grund bliver produkterne fremover solgt med et mærkat på, der gør forbrugerne opmærksomme på de anvendte melamintests.

Det er endnu ikke klart, hvad hele "melaminsagen" i Kina vil give af samlede omkostninger for joint venture selskabet Mengniu Arla, idet det fortsat er vanskeligt at vurdere effekten på salget de kommende måneder.

"Lige nu er det altafgørende at få genskabt forbrugernes tryghed ved lokalt producerede produkter. Den har logisk nok lidt et stort knæk efter det, der er sket for hele branchen herude. Vi vurderer lige nu, at vores salg i de kommende måneder vil ligge på ca. 30 procent af det normale niveau, men vi forventer at kunne være tilbage på et normalt salgsniveau i andet halvår af 2009," siger Jais Valeur.

”Arla Foods indgik mælkepulver-samarbejdet "Mengniu Arla" sammen med Mengniu Dairy i september 2006.”

Pressekontakt:
Theis Brøgger (pressechef), tlf. 89 38 10 47.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager