Pressemeddelelse

Royal hæder til Arla Foods i UK

Arla Foods UK er blevet tildelt den prestigefyldte pris Dansk Eksportforenings Diplom og Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Æresmedalje for at have leveret en høj vækst i den engelske del af Arla Foods.

Peter Lauritzen Arla Foods UK (tv) og Birger Riis-Jørgensen den danske ambassadør (th)
Hædersprisen uddeles til danske virksomheder, der har placeret sig i udlandet og derfra markedsfører danske eksportprodukter.
Arla Foods UK tildeles prisen for at have leveret en væsentlig stigning i indtægterne og i salget af eksportprodukter, især af Lurpak. I januar 2007 blev Lurpak således UKs mest sælgende mærke for smør og blandingsprodukter, og siden er afstanden til den nærmeste konkurrent øget med 30 mio. pund.

Peter Lauritzen Arla Foods UK (tv) og Birger Riis-Jørgensen den danske ambassadør (th)
Hædersprisen forvaltes af en komité bestående af HKH Prins Henrik, fire repræsentanter udpeget af Dansk Eksportforenings forretningsudvalg og en repræsentant fra Udenrigsministeriet.
Komitéen lagde, ud over det stigende salg af eksportprodukter, vægt på Arla Foods UK’s indsats for at begrænse miljøpåvirkningen. I 2007 blev energiforbruget således reduceret med 16 procent, vandforbruget med 21,6 procent og CO2 udslippet med 16,4 procent. Desuden blev over 791 tons emballage anvendt til genbrug.

På baggrund af indsatsen på miljøområdet er Arla Foods UK som det første mejeriselskab i UK nogensinde tildelt en pris for at mindske energiforbruget af The Carbon Trust ( The Carbon Trust er en uafhængig virksomhed, der bistår selskaber og organisationer med at reducere CO2-udslippet og udvikle kommercielle teknologier til CO2-reduktion).

Danmarks ambassadør i England Birger Riis-Jørgensen overrakte tirsdag 15. juli ved en ceremoni på den danske ambassade i London Dansk Eksportforenings Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje til Peter Lauritzen, adm. direktør for Arla Foods UK.
”Jeg er glad for at kunne overrække denne pris til Peter Lauritzen og hele holdet bag ham for et enestående resultat – ikke kun i form af vækst i eksporten af danske produkter, men også for deres målrettede indsats for at sætte miljøet på dagsordenen. Jeg ønsker Peter, hans medarbejdere og Arla Foods UK held og lykke fremover,” sagde Birger Riis-Jørgensen.

Peter Lauritzen kvitterede med at takkke for prisen.
”Vi er glade at modtage Dansk Eksportforenings Diplom og Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Æresmedalje. Det er en flot præstation, og det afspejler vores bestræbelser på hele tiden at gør det bedste i alle led i vores virksomhed. Vores succes skyldes hårdt arbejde fra alle medarbejdere, og jeg er sikker på, at de - ligesom jeg – er stolte over at modtage prisen,” sagde Peter Lauritzen.


Fakta - Dansk Eksportforenings Diplom 

  • Hædersprisen Dansk Eksportforenings Diplom og Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Æresmedalje tildeles en gang om året til personer eller virksomheder med hjemsted i udlandet – herunder danske virksomheders datterselskaber.
  • Prisen tildeles som anerkendelse for fremragende indsats til fremme af afsætningen af danske produkter og tjenesteydelser i udlandet. Ved bedømmelsen af kandidaterne lægges vægt på, om indsatsen gennem en årrække har været bemærkelsesværdig, og resultaterne bedømmes både med hensyn til størrelse og stigningstakt. Et usædvanligt initiativ eller en ekstraordinær indsats under specielle markedsforhold kan også kvalificere til tildeling.
  • Hædersprisen forvaltes af en komite bestående af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, fire repræsentanter udpeget af Dansk Eksportforenings forretningsudvalg og en repræsentant fra Udenrigsministeriet.



Fakta - Dansk Eksportforening 

  • Dansk Eksportforening er en privat forening, der blev stiftet i 1965.
  • Foreningens formål er at fremme dansk eksport ved at arbejde for bedre forudsætninger og større forståelse for eksportens betydning.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager