Pressemeddelelse

Sundhedsministeren dystede imod nordjyske skoleelever

450 skolebørn fra Svenstrup Skole i Nordjylland åbnede i fællesskab med sundhedsminister Jakob Axel Nielsen den landsdækkende kost- og motionskampagne ’Aktiv Rundt i Danmark’. Ud over at byde velkommen tog sundhedsministeren også imod invitationen til at skyde på mål sammen med to af skolens elever.

Med en opfordring til at få pulsen op indledte sundhedsminister Jakob Axel Nielsen mandag den 22. september officielt ’Aktiv Rundt i Danmark’, som mere end 100.000 skolebørn landet over vil medvirke i hen over de næste tre uger.

Den officielle åbning, som også omfattede et besøg af U21 landsholdsspillerne Michael Jacobsen og Thomas Enevoldsen, fandt sted på Svenstrup Skole syd for Aalborg.
Her havde arrangørerne fra University College Syd (UC Syd) planlagt en anderledes dag med masser af aktiviteter og sund mad, som hovedsponsoren Arla leverede.

Gode vaner til voksenlivet
- Det gælder om at få pulsen op. Men det er også vigtigt, at I dyrker den motion, som I bedst kan lide, understregede sundhedsministeren og fortalte, at han selv hælder mest til badminton og løb.
- De gode vaner, I får nu, tager I med jer op i voksenalderen. Det viser alle undersøgel-ser. Så lad det ikke stoppe ved de tre ugers kost- og motionskampagne, som ligger for-an jer nu, lød hans opfordring.

Både før og efter ministerens tale – og skud på mål – havde skolens elever mulighed for at få pulsen op. Lærerstuderende fra UC Syd instruerede børnene, som blandt andet kunne deltage i gummistøvlekast, sumobrydning, cyberhjul, stangfodbold og tovtrækning.

Ekstra fokus på Svenstrup Skole
Svenstrup Skole var valgt ud til åbningen, fordi alle skolens 450 elever er tilmeldt ’Aktiv Rundt i Danmark’, og fordi skolen bruger alle dagene i uge 39 på temaet sundhed.

- Vi havde allerede besluttet os for at lave et tema med sundhed, da vi blev opmærk-somme på kampagnen, fortæller skoleinspektør Mie Holm.
- Vores udfordring har så været at integrere fag som idræt, hjemkundskab, biologi og fysik i undervisningen, men vi har fået mange gode aktivitetsforslag fra UC Syd. Det har klart lettet arbejdet.

Efter uge 39 er det skoleelevernes egen opgave hver dag at motionere den time, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Der er også ekstra points for at spise sundt.
Kampagnen slutter med Skolernes Motionsdag fredag i uge 41, og derefter kåres Dan-marks mest aktive klasse og Danmarks mest aktive skole.

Udover Arla sponserer Tress og DIF ’Aktiv Rundt i Danmark’.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager