Pressemeddelelse

Kom tættere på køerne

På søndag den 20. september byder landmænd overalt i Danmark indenfor til et kig i stalden. 

Der bliver mulighed for både at komme tæt på køerne og se, hvordan de bor i staldene, når landmænd fordelt over hele landet åbner deres gårde på søndag mellem kl. 10.00 og 16.00.

37 Arla-landmænd står klar til at tage imod alle med interesse i at se og opleve, hvordan et landbrug fungerer for både dyr og mennesker. Arrangementet er gratis.

”Hvis man ikke færdes på en gård til daglig, så kan det være en stor oplevelse at komme ud på stedet, høre om produktionen og ved selvsyn konstatere, hvordan dyrene har det,” forklarer Birgitte Nygaard, som arbejder med bl.a. gårdbesøg hos Arla Foods.

Oplevelser i naturen
”Vi oplever, at mange mennesker interesserer sig for dyrs velfærd, naturen og miljøet. Men i dag er det langtfra alle, som selv har en direkte kontakt til en landmænd, de kan komme ud og besøge. Her får de chancen”, forklarer Birgitte Nygaard, som håber, at rigtig mange børn og voksne vil tage imod tilbuddet om åbent gårdbesøg.

”Vi ser frem til en weekend med flot, flot efterårsvejr, og en dag på landet kan blive en smuk naturoplevelse for hele familien.”

Sidste år fik 63.000 besøgende en spændende og lærerig dag på de åbne gårde.


Fakta om Åbent Landbrug:
Åbent Landbrug er landbrugets landsdækkende projekt, der skal øge befolkningens kendskab til fødevarer og landbrug. Arrangementet bidrager til dialogen mellem landmænd og forbrugere.
Find en åben gård på www.aabentlandbrug.dk.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager