Pressemeddelelse

Ny CFO udpeget

Nuværende koncernøkonomidirektør (CFO) i Danfoss Frederik Lotz, 40 år, er pr. 1. januar ansat som ny CFO i Arla Foods og bliver samtidig nyt medlem i Arla Foods’ koncernledelse.

”Det er frem for alt den internationale erfaring samt den drivkraft, som Frederik Lotz besidder, som gør ham til den rette person på posten,” siger Peder Tuborgh.

I en meget foranderlig og dynamisk verden bliver det Frederik Lotz’ opgave at intensivere den økonomiske overvågning og rapportering i Arla samt at styrke performancekulturen, det vil sige evnen til at måle, hvordan de forskellige afdelinger i Arla leverer i forhold til de opsatte mål.

Bestyrelsen tager endvidere i efteråret fat på diskussioner omkring kapitalstruktur, og det bliver Frederik Lotz’ opgave sammen med den øvrige ledelse at udarbejde løsningsmodeller til bestyrelsens diskussion.

Også IT under vingerne
Udover økonomi, finans og jura får Frederik Lotz også ansvaret for at styre anvendelsen af Arla’s IT-investeringer.

”For mig er det vigtigt, at IT fungerer som en integreret del af organisationen og forretningen. Dialogen mellem forretning og IT skal være stærk for at opnå de bedste resultater.”

Stillingen som koncernøkonomidirektør i Arla Foods har været ledig siden april, hvor Jørn Wendel Andersen forlod posten.

Fakta:

  • Frederik Lotz er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet i 1995 og har derudover en tilsvarende kandidatgrad fra Frankrig samt et forløb på den globale business school IMD i Schweiz.
  • Han har en international karriere bag sig som økonomichef i A.P. Møller-Mærsk i Kina, økonomidirektør for Asien i servicevirksomheden ISS, CFO i medicinalvirksomheden Ferrosan og senest som CFO, Executive Vice President og medlem af koncerndirektionen i Danfoss.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager