Pressemeddelelse

Øko-landmænd møder forbrugerne på høstmarked

Økologiske mælkeproducenter fra Arla Foods står klar til at møde forbrugerne, når Grantoftegård ved Ballerup inviterer til høstmarked søndag den 6. september.
To Arla-gårde holder også åbent hus.

Børn og voksne får muligheden for at få indsigt i økologi, og hvad økologien gør godt for på årets høstmarkeder, som løber af stablen i weekenden den 5.-6. september.
Grantoftegård er et af de bedst besøgt markeder med op imod 7.000 besøgende på blot en dag, og her vil økologiske mælkeproducenter fra Arla Foods i år stille op til direkte dialog med de besøgende. Samtidig vil der være smagsprøver.

Et slag for økologien

”Vi arbejder på at få danske forbrugere og i særdeleshed børnefamilierne til i højere grad at vælge økologiske mejeriprodukter,” forklarer Anette Kalle, som er økologiansvarlig i Arla Foods.
”Inden for det seneste halve år har vi desværre set en udvikling, hvor mange forbrugere, der tidligere valgte økologisk mælk, nu vælger discountmæk. Den udvikling arbejder vi at vende med forskellige tiltag, bl.a. har vi søsat en kampagne for vores økologiske mejeriprodukter af mærket Harmonie®,” siger Anette Kalle og fremhæver, at økologisk mælk godt nok koster lidt mere end discountmælken. Til gengæld har økologien en række fordele som eksempelvis hensynet til miljøet.

Økologiske høstmarkeder

Det er Økologisk Landsforening, som arrangerer høstmarkederne i samarbejde med godt 100 gårde fordelt landet over.
Markederne har eksisteret siden 1993, hvor en håndfuld økologiske landmænd besluttede sig for at holde åbent hus. Siden har flere sluttet sig til, så det i dag er både små og store landbrug, som inviterer til Økologisk Høstmarked den første weekend i september.
 

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager