Pressemeddelelse

Økotillægget sænkes i Danmark

På grund af mindsket efterspørgsel på økologisk mælk i Danmark og Tyskland sænkes økotillægget til de danske andelshavere med 10 øre. Arla tror dog på, at der stadig er store vækstmuligheder indenfor økologien.

Det danske økotillæg bliver fra 4. maj 57,9 øre til økologer med over 4 procent fedt. Tillægget i Sverige ændres ikke.

Den økonomiske krise får forbrugerne til i større udstrækning at vælge billigere varer. Det har blandt andet ført til et fald i salget af økologisk mælk i Danmark og Tyskland.

I Danmark er Arlas mål for indvejning af økologisk mælk stort set nået. Derfor indstiller Arla nu rekrutteringen af nye danske økologer, indtil der igen bliver behov for yderligere økomælk.

I Danmark omlægges afhentningsruterne, så en del af den økologiske mælk fremover afhentes som konventionel, indtil efterspørgslen på økologisk varer stiger igen, og al økomælken kan bruges til økologiske produkter.

Trods faldende salgstal i Danmark og Tyskland tror Arlas marketingdirektør i Danmark, Jesper Friis Sørensen, stadig, at økologien har en fremtid som en del af Arlas strategi.

"Flere undersøgelser viser, at økologiske varer rummer en merværdi, som mange forbrugere er klar til at betale mere for. Lige nu føler forbrugerne et pres på deres økonomi, som får nogle til at fravælge økologiske produkter til fordel for bl.a. konventionelle discountprodukter. Det betyder, at vi for første gang ser et lille fald i salget økologiske mejeriprodukter lige nu i Danmark og Tyskland, men vi tror på, at den aktuelle tilbageholdenhed ikke vil vare ved, og at økologiens udvikling vil fortsætte på lang sigt," siger han.

Pressekontakt:
Corporate Communication
Pressechef Theis Brøgger
Direkte: 89 38 10 47.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager