Pressemeddelelse

Repræsentantskabet siger ja til fusion med Milko

Onsdag godkendte Arlas øverste beslutningsorgan – Repræsentantskabet – den planlagte fusion med det svenske mejeriselskab Milko. Dermed har både Arla og Milko nu formelt bakket op om sammenlægningen af de to landmandsejede selskaber. Kun en godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder mangler.

Et af hovedpunkterne i repræsentantskabets beslutning er, at Milkos landmænd bliver andelshavere af Arla Foods på samme vilkår som de nuværende Arla-bønder. Repræsentantskabet sætter dog som betingelse for sin beslutning, at de svenske konkurrencemyndigheder – Konkurrensverket – først skal godkende fusionen.

”Det var en ventet og samtidig glædelig beslutning af repræsentantskabet. Nu har Arla og Milko truffet alle de beslutninger, som er nødvendige fra vores side, for at fusionen kan blive en realitet,” siger Arlas bestyrelsesformand Åke Hantoft.

Afventer svar fra konkurrence-myndighederne
I alt 154 folkevalgte Arla-andelshavere fra Sverige, Danmark og Tyskland er samlet i den tyske by Boltenhagen onsdag og torsdag for at diskutere en række fremtidsspørgsmål for Arla. Afstemningen om Milko-fusionen blev afholdt onsdag eftermiddag, og efter en kort debat repræsentantskabet fusions-forslaget med betingelsen at fusionen godkendes af de svenske konkurrencemyndigheder.

”Baggrunden for forslaget om fusion er, at Milko ikke længere kan klare sig økonomisk på egen hånd og at Arla nu tager ansvar for at mælkeproduktionen skal kunne fortsætte i en stor del af Sverige. Den afgørende beslutning om fusionen ligger nu hos Konkurrensverket. Hvis Konkurrensverket ikke tillader fusionen kan vi ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor hurtigt Arla kan optage Milkos bønder som andelshavere.  Vi kan derimod garantere, at Arla vil gøre sit yderste for at  Milkos bønder skal være velkomne som andelshavere i Arla. Men kommer vi i den situation, står landbruget i Sverige, Milkos bønder i særdelshed og Arla overfor en helt ny og meget ulykkelig situation, som alle parter må søge finde alternative løsninger på,” siger Åke Hantoft.

Konkurrensverket giver endelig besked om fusionen senest 27. oktober. Hvis fusionen godkendes, kan sammenlægningen af de to selskaber træde i kraft fem arbejdsdage senere. I så fald bliver Milkos mælkeproducenter andelshavere i Arla og får samme mælkepris som de nuværende Arla-bønder.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager