Nyhed

Økologi i køkkenet uden meromkostning

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Foodservice: I samarbejde med to økologiske omlægningskonsulenter har Arla Foodservice udviklet Arla® ØKOlab, en workshop, der giver tips og tricks til professionelle køkkener, som ønsker at omlægge til 30-40% økologi uden meromkostning.

Det er dyrt og møjsommeligt at omlægge til hel eller delvis økologi i et professionelt køkken. Eller er det nu også det? Igennem en længere periode har Arla Foodservice arbejdet med at nedbryde myten, og er nu klar med en workshop, Arla® ØKOlab, rettet mod professionelle køkkener, der ønsker at omlægge til mere økologi.

”Det kan sagtens lade sig gøre at få de gode råvarer og mere økologi i køkkenet, uden at det går ud over budgettet. Men det kræver, at der tænkes anderledes, og råvarerne skal udnyttes til det yderste,” fortæller manden bag Arla® ØKOlab, Christian Hovmann, der er Application Manager hos Arla Foodservice.

 Arla® ØKOlab er en intens femtimers workshop, hvor omlægningskonsulenten Mette Kloppenborg giver tips og inspiration til råvarevalg, menusammensætning og nye rutiner i køkkenet. Den nye viden prøves i praksis, når deltagerne i fællesskab laver en sund, lækker og økologisk buffet.

 Økologi i køkkenet er profilering
”Arla® ØKOlab er et led i vores indsats for at hjælpe økologien frem i udebespisningen. Workshoppen henvender sig til de køkkenprofessionelle, der i forvejen har 10-15% økologi i køkkenet, men som gerne vil kvalificere sig til det økologiske spisemærke i bronze,” siger Christian Hovmann.

På Arla® ØKOlab får deltagerne værktøjer, der kan øge økologiprocenten ved at udnytte råvarerne 100%, anvende rester på nye, utraditionelle måder og skabe alternativer til dyre ingredienser. For det handler om skabe mere økologi, uden at det koster ekstra.

”Virksomheder og forbrugere har fokus på ansvarlig brug af ressourcerne, på naturlighed, bæredygtighed og nærhed. For virksomhederne er det en del af profileringen, og derfor tror vi, at der er en stor fremtid for økologien. Men vi ved, at mange ser økonomien som en barriere. Vores bidrag er økologiske mejeriprodukter til en rimelig pris, for vi ved, at mange netop vælger økologiske mejeriprodukter som fundament for en økologisk indsats. Det er nemt at erstatte de konventionelle mejeriprodukter med økologiske og kvaliteten er i orden,” siger Christian Hovmann.

 Arla Foodservice gennemfører Arla® ØKOlabs i både Aarhus og København i efteråret. Der er 16 deltagere pr. workshop og max. to deltagere fra samme køkken. Det er gratis at deltage.

Interesserede kan finde deres lokale Arla Foodservice konsulent på www.arlafoodservice.dk

Yderligere oplysninger:
Christian Hovmann
Foodservice Application Manager
Arla Foodservice
Telefon 7643 4452
E-mail:chhov@arlafoods.com

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager