Pressemeddelelse

EU godkender fusion mellem MUH og Arla

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Den aftalte fusion mellem tyske Milch-Union Hocheifel (MUH) og Arla Foods er dags dato blevet godkendt af EU’s konkurrencemyndighed. Fusionen træder dermed i kraft fra 1. oktober 2012.

Godkendelsen betyder, at Arla om få dage får nye andelshavere i Tyskland, Belgien og Luxembourg, hvor MUHs nuværende ejerkreds af mælkeproducenter befinder sig.

Arlas direktør for det tyske marked, Tim Ørting Jørgensen, glæder sig over godkendelsen, som vil øge Arlas forretning og aktiviteter i Tyskland markant.

”Det er en stor dag i både Arlas og MUHs historie. Fusionen giver os helt nye muligheder på det tyske marked med en større mælkemængde og stærke produkter, men den skaber også grundlag for øget eksport til fjerne vækstmarkeder som f.eks. Kina. Vi er forberedt og ser nu frem til at komme i gang med at få den størst mulige værdi ud af den nye fælles forretning,” siger Tim Ørting Jørgensen.

MUH er Tysklands ottendestørste mejeriselskab med produktion af især UHT-mælk og frisk mælk i Pronsfeld, sydvest for Köln og nær grænserne til Belgien og Luxembourg. MUH har ca. 800 medarbejdere og ca. 2700 andelshavere, der også – ligesom Arlas andelshavere – er mælkeproducenter. Selskabet havde i 2011 en omsætning på ca. 680 millioner Euro, hvoraf ca. 40 procent kom fra eksport.

Arla har en lang historie i Tyskland med kendte varemærker som Arla Buko og Arla Kærgården, som begge er i hastig vækst. Fusionen mellem MUH og Arla skaber det tredjestørste mejeriselskab i Tyskland.

Læs mere om fusionen mellem Arla og MUH her.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer