Nyhed

Danskerne mangler viden om D-vitamin

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

En tredjedel af os ved ikke, om vi får tilstrækkeligt med D-vitamin. Det viser en ny undersøgelse gennemført af analyseinstituttet Epinion på vegne af Arla blandt 1.024 repræsentativt udvalgte danskere.

Fra myndighedernes side har der i flere år været særligt fokus på D-vitamin, efter flere undersøgelser har vist, at omkring halvdelen af danskerne ikke får nok D-vitamin. D-vitamin er således et af de meget få vitaminer, der reelt er mangel på blandt danskerne. Det skyldes først og fremmest, at solens stråler er vores vigtigste kilde til D-vitamin, og vi i Danmark får så lidt sollys i vinterhalvåret, at vi ikke kan danne D-vitamin selv.

Usikkerheden hos mange danskere viser, at der stadig er et stort behov for at informere om, hvordan man kan få dækket sit D-vitaminbehov. Det er en opgave, fødevareindustrien også bør hjælpe med at løfte, mener kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander:

”Hvis danskerne levede op til det officielle kostråd om at spise mellem 200 og 300 gram fisk om ugen, ville flere få dækket meget af deres D-vitaminbehov af denne vej. Men det er der ikke mange danskere, der gør. Vi opfordrer derfor fødevareindustrien til at tilsætte D-vitamin til basisfødevarer som eksempelvis mælk og fedtstoffer og fortælle forbrugerne om, hvor meget af sit daglige behov for D-vitamin, man eksempelvis får dækket ved at drikke et glas D-vitaminberiget mælk. ”

Arla er en af de virksomheder, der har taget Fødevarestyrelsen opfordring til sig:

”Vi lancerede allerede i 2011 en minimælk beriget med D-vitamin. Vi har netop relanceret den og tilført et ekstra højt indhold af D-vitamin, så et glas (2,5 dl) dækker 75 procent af D-vitaminbehovet hos en gennemsnitlig voksen dansker. Samtidig har vi lagt D-vitamin-mælken ind under vores Cultura® serie, der er blevet et samlende brand for funktionelle fødevarer, så det er nemt for forbrugerne at finde vej til mælken,” fortæller Maja Møller, der er chef for Arlas stakeholderrelationer og CSR.

For yderligere information, kontakt:
Maja Møller, chef for Arlas stakeholderrelationer og CSR 
E-mail: maja.moller@arlafoods.com
Telefon: 89 38 14 52


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager