Nyhed

Undgå sur mælk i varmen

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Sommeren er tid for friske jordbær med kold mælk. Desværre er det også sæson for sur mælk, det mærker man hos Arla, hvor antallet af klager stiger i takt med temperaturen. Heldigvis er der hjælp at hente i køleskabet, hvor mælken holder sig bedst.

Mange danskerne er netop nu på vej på sommerferie, og i de lange, lyse feriedage sidder mange af os længe over både morgenmaden, frokosten og aftensmaden. Alt i mens mælken står på bordet og bliver varmere og varmere. Det kan resultere i en uønsket bakterievækst, der gør mælken sur eller klumpet et godt stykke tid før ”mindst holdbar til”-datoen oprinder, og hos Arla oplever man da også, at et stigende antal forbrugere kontakter virksomhedens forbrugerservice med klager om sur mælk netop i juli og august.

”Mælk er meget følsomt over for varme, og laboratorieforsøg viser faktisk, at opbevarer man mælk ved for eksempel 12 grader i stedet for de anbefalede 5 grader, så mindskes holdbarheden drastisk fra cirka 10 dage til under to dage,” fortæller Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken og ekspert i anvendelse af mejeriprodukter.

Problemet kan opstå året rundt, men processen accelereres efter en time i lunt sommervejr eller sågar direkte sol. Heldigvis for alle med hang til mælk, så ligger løsningen på den sure mælk lige for.

”Vores bedste råd til danskerne er, at sætte mælken i køleskabet, så snart man har hældt op – også selvom man regner med, at der skal lidt mere mælk jordbærrene. Opbevares mælken konsekvent i køleskabet holder den sig frisk i markant flere dage. Samtidig holder den sig jo dejligt kold, og vi kan vist alle blive enige om, at kold mælk bare smager bedst,” siger Tove Færch.

Den bedste temperatur at opbevare mælk på er 5 grader, og det samme gælder for de fleste andre drikkeklare mejeriprodukter.

For mere info kontakt:
Tove Færch, leder af Karolines køkken, 89 38 16 74


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer