Pressemeddelelse

Arla køber Falbygdens Ost

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Sverige køber selskabet Falbygdens Ost af levnedsmiddelkoncernen Atria Sverige. Købet sker i overensstemmelse med Arlas strategi om at styrke sin position inden for premium-oste. Købet forudsætter godkendelse af de svenske konkurrencemyndigheder.

”Falbygdens Ost er et strategisk supplement til Arlas egen osteproduktion. Falbygdens Ost passer perfekt ind i Arlas strategi, både globalt og i Sverige, om at styrke vores position inden for premium-oste. Arla vil dermed sikre, at vores ejere, Arla-bønderne, fortsat får en god pris for deres mælk,” siger Henri de Sauvage, direktør for Arla Sverige.

Falbygdens Ost har til huse i Falköping, hvor osten lagres og bearbejdes, f.eks. gennem smagstilsætning og forpakning. Falbygdens Ost har ingen egen osteproduktion, men køber ost fra andre producenter. Selskabet har cirka 100 medarbejdere, omsætter for omtrent 470 mio. svenske kroner og ejes i dag af Atria Sverige, som er en del af den børsnoterede finske koncern Atria Abp.

”Medarbejderne hos Falbygdens Ost har stor viden om ost og råder desuden over en række stærke salgskanaler for premium-ost. De repræsenterer en stolt ostetradition, som vi nu vil bygge videre på. Falbygdens Ost har en stærk base med sine varemærker og sit samarbejde med kendte osteproducenter i andre lande. Med Arlas innovations- og produktions-knowhow, markeds- og salgskanaler kan vi tilsammen udvikle både kundernes og forbrugernes passion og interesse for ost,” forklarer Henri de Sauvage.

Arla overtager Falbygdens Ost i samme øjeblik de svenske konkurrencemyndigheder måtte godkende købet, dog tidligst den 7. januar 2015. Når der foreligger en godkendelse, kan de lokale faglige forhandlinger gå i gang.

Købsprisen offentliggøres ikke.

Fakta om Falbygdens Ost
• Antal medarbejdere: cirka 100
• Ejer en ejendom og lejer en bygning til lagring, udskæring og forpakning af ost i Falköping
• Omsætning: cirka 470 mio. svenske kroner
• Har et sortiment, som omfatter cirka 350 produkter
• Varemærker inden for lagret gul ost: 1878, Morfars, Birger Jarl, Arn og Viking  

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 13.500 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer