Pressemeddelelse

Gourmet-ostenes ’grand old man’ får særpris

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

I søndags uddelte Den Danske Spiseguide deres traditionsrige priser til blandt andet årets kokkeprofil og årets restaurant. Og blandt prismodtagerne var noget så sjældent som en leverandør. John Gynther, der er gastronomisk ansvarlig for Arlas gourmet-osteserie ”Unika” modtog nemlig aftenens særpris for sit arbejde med udviklingen af dansk ost.

For bare 10 år siden var specialoste en sjældenhed i de danske køleskabe og noget, vi primært forbandt med Frankrig og Italien. Men meget har ændret sig siden. Arla Unika oste som Porse, Gnalling og Havgus, der er udviklet i samarbejde med en række af landets førende kokke, blev introduceret på landets gourmet-restauranter og satte gang i en rivende udvikling af den danske ostescene. De danske specialoste skal nu eksporteres til madelskere verden over og for alvor gøre deres indtog blandt den absolutte verdenselite.

Én af hovedkræfterne bag udviklingen er John Gynther, der søndag aften modtog den sjældne Særpris, uddelt af Den Danske Spiseguide, for sit arbejde med Arla Unika.

Ost skal nydes som vin
John Gynther har været en hovedkræfterne bag Arla Unika siden 2006. Arla Unika består af en række specialoste, der bl.a. fremstilles med de klassiske, danske ingredienser rug, malt og humle, og som modnes på Arlas eget affinagecenter ved Thistrup Mejeri.

”Min drøm er, at vi en dag nyder og diskuterer ost på samme måde, som vi i dag gør med vin. At vi nu har vundet Særprisen, er et klart signal om, at vi er kommet et godt stykke af vejen. Og når man er ostemand som mig, er det et stort cadeau, at Den Danske Spiseguide anerkender dette arbejde,” fortæller John Gynther.

Det er langt fra normalt, at en leverandør modtager den fornemme gastronomi-pris. Men for Bent Christensen, som står bag Den Danske Spiseguide, var der ingen tvivl om, at prisen skulle gå til John Gynther.

”Med John Gynther i spidsen har Arla Unika været med til at sætte Danmark på verdenskortet, når det kommer til specialoste. Takket være John Gynthers store indsats, kan Danmark nu bryste sig af at kunne producere oste på linje med de allerbedste i verden,” fortæller Bent Christensen.

For yderligere information kontakt:
Bent Christensen, Den Danske Spiseguide
Mail: bent@christensen.com, Telefon: 40 13 13 10


John Gynther, gourmetansvarlig for Arla Unika
Mail: John.gynther@arlafoods.com, Telefon: 76 43 44 54

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 13.500 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer