Pressemeddelelse

Sådan bliver børnefødselsdagen en succes

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Forårs- og sommermånederne er den tid på året, hvor der fødes flest børn, og dermed er det også højsæson for børnefødselsdage for børnehaven eller skoleklassen. Og det kan indimellem blive en anelse kaotisk at have 25 børn på besøg til boller, lagkage og chokolademilkshakes. Derfor deler Tove Færch fra Karolines Køkken nu ud af sine gode råd til den vellykkede børnefødselsdag – og en advarsel om at undgå de klassiske fejl, der tit begås, når fødselsdagen skal planlægges.

De fleste forbinder forår og sommer med sol, varme og lyse aftener, men faktisk har de to årstider også en anden ting til fælles. Der blev nemlig født hele 31.788 børn fra marts til august i 2018, og det gør sommerhalvåret til den tid på året, hvor flest danskere har fødselsdag. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Dermed er forårs- og sommermånederne højsæson for børnefødselsdage, hvor hele klassen eller børnehaven inviteres hjem til boller, lagkage og chokolademilkshakes. For den unge fødselar er fødselsdagsfesten typisk en vigtig dag på året, som derfor helst skal være hyggelig og sjov. Men tanken om at få 25 børn hjem til fødselsdag kan tage pusten fra de fleste forældre, for hvordan planlægges dagen bedst, så alle får en hyggelig dag? Det giver Tove Færch fra Karolines Køkken sit bud på her.

”Jo mere der kan forberedes på forhånd, desto mere ro har I på selve dagen. Hvis I fx vælger en menu, der lyder på lækre mini-pizzaer, små kyllingefrikadeller og grøntsagsstænger af gulerod, peberfrugt og agurk, kan det hele tilberedes dagen før. Og så har I god tid på dagen til at pynte op, dække bord og forberede fødselsdagskagen,” siger Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken i 25 år og fortsætter:

”Byg-selv-lagkager er ideelle til børnefødselsdagen, fordi det både er en sjov aktivitet for de små gæster at være med til, og så giver det hver gæst mulighed for at lave deres egen lille lagkage. Hvert barn får sine egne små lagkagebunde, som de kan pynte med fyld af frugt, flødeskum, chokolade og creme. På den måde sikrer man sig også, at alle børnene kan lide fødselsdagskagen.”

Undgå de klassiske planlægningsfejl
Mange forældre drømmer om at give deres barn den perfekte fødselsdag med masser af sjove aktiviteter, velsmagende mad og gode gaver. Men man skal passe på med at sætte ambitionsniveauet for højt, for børn stiller nemlig ikke samme høje krav til mad og aktiviteter, som voksne gør.

”Et godt tip er at sigte efter at holde det simpelt. Server barnets livretter og udvælg én aktivitet, som I gør lidt ekstra ud af. Og så anbefaler jeg altid, at der serveres et godt måltid mad med det samme, når børnene ankommer, så ingen går sukkerkolde. Det giver også børnene masser af energi, så de er klar til skattejagten eller orienteringsløbet,” siger Tove Færch og fortsætter:

”Efter aktiviteterne er børnene tit lidt flade, og så er det oplagt at samles om bordet igen til en chokolademilkshake og hyggesnak. Her kan de være med til at samle hver deres lille lagkage eller pynte en stor kagemand sammen.”

Tove Færch har samlet en række gode opskrifter til fødselsdage i børnehøjde, som de fleste børn kan lide, og så er de ovenikøbet nemme at lave. Læs mere her: https://www.arla.dk/opskrifter/temaer/bornefodselsdag/


Seks gode råd fra Tove Færch til en vellykket børnefødselsdag

  1. Forbered så meget som muligt (helst det hele) i god tid
  2. Server de forskellige madvarer så adskilt som muligt, så børnene selv kan fravælge de ting, de ikke kan lide
  3. Lad børnene få noget at spise så snart, de kommer, så ingen går sukkerkolde. Efterhånden som energien brændes af på diverse aktiviteter, kan I slutte af med endnu en samlet servering
  4. Lad børnene være med til at lave, samle eller pynte noget af maden, hvis det er praktisk muligt – det, som man selv har lavet, smager nemlig bedst. Prøv fx Byg-selv-lagkager eller Byg-selv-burger
  5. Pas på med ikke at sætte ambitionsniveauet for højt. Børn prioriteter ikke mad ligeså højt som voksne
  6. Tilpas mængden af mad til børnenes alder og husk, at drikkevarer også fylder i maven

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 10.300 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager