Pressemeddelelse

Danskerne glæder sig mest af alt til at komme ud at spise igen

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Rejser, sport, byture og koncerter ligger højt på danskernes ønskeliste, når samfundet åbnes op. Men allerøverst ligger ønsket om at gå på restaurant og café. Endda højere end ønsket om at se venner og familie oftere. Det viser helt nye tal, som Arla Pro har fået lavet.

En fadøl på en café i forårssolen eller en tre-retters menu på en restaurant. De scenarier er noget, der får danskerne til at smile. For det er lige præcis det, der ligger allerhøjest på danskernes ønskeliste, når samfundet skal åbnes op hen over foråret.

Det viser helt nye tal fra Arla Pro, der leverer mejeriprodukter til blandt andre restauranter, caféer og kantiner.

De har spurgt danskerne, hvad de glæder sig mest til. Og her fremgår det, at 55 procent af danskere har svaret ’at gå på restaurant og café’.

Næstflest har svaret ’at besøge familie og venner igen’ og derpå følger ’rejser’.

”Jeg tror godt, at vi på denne her baggrund kan sige, at selvom der kan være udfordringer med corona-pas og begrænsning af pladser, så har danskerne i hvert fald et kæmpestort ønske om at komme ud og nyde mad på caféer og restauranter meget snart. Restriktioner eller ej,” siger Jesper Vanghøj, der er marketingsansvarlig for Arla Pro.

Hos HORESTA, der er den danske brancheorganisation for hotel- restauranterhvervet, er de glade for undersøgelsen.

”Det, restauranterne har allermest brug for lige nu, er, at deres gæster kommer tilbage. Igennem mere end et år har restauranterne været helt eller delvist lukkede, og de tripper for igen at servere fantastiske oplevelser. Derfor er vi glade for, at undersøgelsen viser, at savnet er gensidigt. Og så kan danskerne passende slå to fluer med et smæk ved at invitere familie og venner, der er på analysens andenplads, med ud at spise,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Unge som gamle glæder sig

Det fremgår også af undersøgelsen, at gruppen mellem 50 og 60 år er dem, som glæder sig mest, efterfulgt af de 30-39-årige. Der er også flere kvinder end mænd, der har sat kryds øverst ved caféer og restauranter.

Samtidig ses det også, at danskerne ikke er synderligt bekymrede over udsigten til at sidde sammen med andre. Hver anden af os, 46 procent, vil gerne spise på café eller restaurant uanset hvilke krav der gælder.

Arla Pro er Danmarks største leverandør af mejeriprodukter til de danske storkøkkener, og leverer årligt flere millioner kilo mejerivarer til landets restauranter og caféer. De ser også selv frem til genåbningen:

”Vi glæder os lige så meget som alle andre danskere. Ikke mindst glæder vi os på vegne af de tusindvis af restauranter og cafeer, som i månedsvis har været forhindrede i at byde gæster velkomne,” siger Jesper Vanghøj.

Arla forventer, at produktionen af mejeriprodukter til professionelle køkkener bliver øget med 40 procent i forbindelse med, at restauranterne den 6. maj igen kan åbne for indendørsservering.

Om undersøgelsen:

Eniro har spurgt 2.000 danskere i alderen 18-65 år om deres forventninger til genåbningen, deres holdning til restaurantbesøg og kantineordninger. Data er indsamlet i perioden 5. marts -19. marts 2021 via Epinions online Danmarks panel. Undersøgelsens resultater er repræsentative for den danske befolkning i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.

Dansker blev blandt andet spurgt: Hvad glæder du dig mest til, når samfundet igen bliver åbnet fuldt op efter nedlukningen? Her fik de mulighed for at give tre svar. Det gav følgende procentuelle resultater:

  • At gå på restaurant og café: 55 procent
  • At besøge familie og venner igen: 51 procent
  • At tage ud at rejse: 44 procent
  • At tage til kulturarrangementer, fx koncerter, sport eller teater: 34 procent
  • At dyrke sport fx i fitnesscentre eller i foreninger: 25 procent
  • At komme fysisk på arbejde igen: 25 procent
  • At gå på bar eller diskotek: 11 procent
  • Andet: 8 procent

Samt: Hvad skal der til for, at du føler dig tryg ved at gå ud og spise på en restaurant, når de igen åbner efter nedlukningen?

  • Jeg vil gerne ud at spise, så snart restauranterne åbner, uanset hvilke krav der gælder (afstandskrav, krav om mundbind etc.): 46 procent
  • Jeg vil gerne ud at spise, når restauranterne åbner igen, men kun hvis der indføres yderligere krav, end der før har været: 16 procent
  • Jeg har først lyst til at gå ud og spise på restaurant, når alle der vil vaccineres er blevet vaccineret: 14 procent
  • Jeg er først tryg ved at gå ud og spise, når vi igen er tilbage til en helt normal hverdag: 12 procent
  • Andet: 4 procent
  • Ved ikke: 9 procent

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer