Pressemeddelelse

Arla Foods Ingredients indgår aftale om opkøb med ejerne af Volacs Whey Nutrition-forretning

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Volac-gruppen, der er baseret i Storbritannien, specialiserer sig i at omdanne valle til ingredienser til sportsnæring, hvor biprodukterne sælges til fødevarer og dyrefoder. Produktionen er centreret i Felinfach i Wales.

Arla Foods Ingredients har i dag underskrevet en aftale om at købe den division af Volac, der producerer valleernæring, ved at købe aktierne i Volac Whey Nutrition Holdings Limited og dets datterselskaber, Volac Whey Nutrition Limited og Volac Renewable Energy Limited. Gennemførelsen af opkøbet er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, som forventes senere på året.

Opkøbet vil spille en betydelig rolle i Arla Foods Ingredients' fremtidige planer. Virksomheden ser Felinfach-anlægget som et globalt produktionscenter og en hjørnesten i et forbedret produktudbud inden for performance-, sundhed- og fødevaresektorerne.

Luis Cubel, vicekoncerndirektør for Arla Foods Ingredients, siger:

"Med denne aftale går to komplimenterende aktører på valleområdet sammen for at levere innovative ingredienser til et voksende og internationalt marked. Volac er en pioner inden for brugen af valleprotein til performance-ernæring og har en enorm ekspertise samt et utroligt talentfuldt team. De deler vores engagement i at hjælpe virksomheder over hele verden med at udnytte valles fulde potentiale, og vi er meget spændte på de muligheder, der ligger foran os."

For Volac repræsenterer dette et logisk skridt i deres udvikling. Det fungerer som springbræt til optimal og ubegrænset udvikling af Whey Nutrition-forretningen samt Volacs resterende Animal Nutrition-forretning.

James Neville, medejer af Volac International Ltd, siger på vegne af Neville-familien:

"Vallebehandling startede på Felinfach-anlægget for mere end tre årtier siden, og vi kunne ikke være mere stolte over det, der er opnået af alle involverede i virksomheden siden da. Når vi tænkte på fremtiden for Volac Whey Nutrition og de muligheder, der ligger foran, var det afgørende for os at vælge en partner med de rette værdier og ekspertise. Arla Foods Ingredients har ambitionen og viden til at tage forretningen til næste niveau."

Den globale sportsnæringsindustri er vokset med en årlig vækstrate på 9% siden 2010. I 2028 forventes den at være 42,2 milliarder USD værd, op fra 28,1 milliarder i 2023.

Volac Whey Nutritions portefølje inkluderer Volactive®-serien. Arla Foods Ingredients' portefølje inkluderer Lacprodan®-serien af løsninger til sportsnæringsapplikationer, herunder RTD'er (ready-to-drink), pulverdrikke og proteinbarer.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8500 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer