Pressemeddelelse

Repræsentantskab godkender forslag om 270 mio. EUR i efterbetaling

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Bestyrelsens forslag om en efterbetaling på 2,07 eurocent pr. kg mælk (inkl. rente af individuel konsolideret kapital), hvilket overstiger den garanterede efterbetaling i Arlas konsolideringspolitik, blev i går stemt igennem af Arlas repræsentantskab.

På gårsdagens repræsentantskabsmøde stemte de for Arlas bestyrelses forslag om at i alt udbetale 270 millioner EUR af årets resultat til ejerne i efterbetaling, hvilket beløber sig til 2,07 eurocent pr. kg mælk (inkl. rente af individuel konsolideret kapital).

Konsolideringen beløber sig til 0,84 eurocent/kg fordelt på 0,31 eurocent/kg som individuel kapital og 0,53 eurocent/kg som fælles kapital. Beløbet er reguleret for renter af indskudskapital og effekten af, at nogle ejere har nået loftet for individuel kapital.

Forslaget er i tråd med Arlas konsolideringspolitik, som fastsætter en garanteret efterbetaling på 1,5 eurocent pr. kg ved et nettooverskud på mindst 2,8 procent og en samlet konsolidering (individuel og kollektiv) på højst 1,0 eurocent pr. kg.

Beslutningen blev stemt igennem med 163 stemmer for og 13 imod.

I september blev der udbetalt en halvårlig efterbetaling svarende til 1 eurocent pr. kg mælk leveret i årets første 6 måneder. I forhold til årets samlede mælkemængde svarer det til 0,5 eurocent pr. kg mælk. De resterende 1,43 eurocent pr. kg mælk udbetales i marts 2024.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8500 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer