Abemad

Abemad

30 min
Abemad er en frisk frugtsalat med flødeskum og lidt chokolade på toppen. Det fortaber sig lidt i gemmerne, hvorfor frugtsalat har fået dette "kælenavn", men det tyder på at det stammer fra ugebladet Hjemmet engang i 60'erne. Abemad er en nem, hurtig og dejlig dessert - værdsat af både børn og voksne.
https://www.arla.dk/opskrifter/abemad/

Sådan gør du

Frugtsalat
  • Bland frugtstykkerne i en skål sammen med sukker og stil det tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Pisk fløden til et let skum og bland det sammen med frugterne.
  • Pynt "abemaden" med chokolade og server.

Abemaden kan laves med cremefraiche i stedet for flødeskum - eller du kan bruge råcreme i stedet for flødeskum.

Energiindhold for hele retten:

4508 kJ / 1077 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,2 % 1 g
Kulhydrat: 45,6 % 14 g
Fedt: 51,2 % 7,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Frugtsalat
100 g Stenfri vindruer i halve
1 Æble i tern
1 Pære i tern
1 Banan i skiver
1 Appelsin i mindre stykker
1 spsk Rørsukker
1½ dl Piskefløde
Pynt
25 g Grofthakket mørk chokolade