Dejlig krydret varm solbærsaft med appelsin gør det ud for en alkoholfri gløgg til både børn og voksne.
Sådan gør du
Bring vand, appelsin- og citronsaft, sukker, nelliker og kanel i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag krydderierne op og tilsæt solbærsaft og vand. Bring gløggen til kogepunktet og smag til.
Fordel mandler og rosiner i 6 glas (som tåler varme). Hæld den varme børnegløgg i glassene og server straks.
Hvis gløggen er for stærk, kan den tilsættes lidt mere vand.
Energiindhold for hele retten:
2845 kJ / 680 kcal
Næringsindhold pr. 100g
277 kJ / 66 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,4 g
Protein:
7 %
1,1 g
Kulhydrat:
58 %
9,4 g
Fedt:
35 %
2,6 g
Hjemmelavet klassisk gløgg for voksne til julens hyggestunder.