Brunchbræt

Brunchbræt

45 min
Skal du imponere venner eller familie med en lækker brunch, så har vi udvilet dette skønne brunchbræt med alt fra frugt, yoghurt og pandekager til røget laks, baconæg, ost og avocadomadder. Brunch kombinerer det bedste fra morgenbordet og frokosten - og dette brunchbræt kan varieres i det uendelige alt efter sæson, årstid og anledning. Når du anretter alt til brunchen på et bræt samlet, så fremstår brunchen som en smuk regnbue af lækre farver. Brunchbrættet kan nemt anrettes til 2, 4 eller flere personer.

Sådan gør du

Baconæg
  • For hullerne i en metalmuffinform med baconskiver - baconskiven skal hele vejen rundt langs kanten i muffinformen.
  • Slå et æg ud i hver baconbeklædt muffinform. Bag baconæggene.
  • Lad baconæggene blive i muffinformene i ca. 5 min.
  • Løsn herefter baconæggene ved at skære med en lille kniv rundt langs kanten og løft dem ud af formene. Pynt med purløg.
Avocadomad
  • Mos avocadoen med en gaffel, sammen med citronsaft og salt.
  • Fordel avocadomosen på de 4 stykker brød.
  • Top avocadomadderne med rødløg.
Sådan anretter du brunchbrættet
  • Halver lakseskiverne, så du får lange, smalle skiver (ca. 3 cm i bredden). Læg de smalle lakseskiver i forlængelse af hinanden - skiverne skal lappe lidt indover hinanden, så du får en lang smal laksestrimmel (ca. 50 cm lang). Rul lakseskiverne sammen fra den ene ende, så du ender med en roseformet lakseanretning.
  • Fordel salatbladene i 3 små bunker på brættet. Læg lakserosen, baconæg og avocadomadderne herpå.
  • Fordel yoghurt og honning i 4 små glas og sæt disse på brættet sammen med pandekagerne.
  • Kom pesto i et lille glas og sæt dette på brættet sammen med ost, frugt og bær.
  • Drys baconæg og avocadomadder med peber og pynt brunchbrættet med spiselige blomster. Server brunchbrættet med ristet brød.
Baconæg
  • Ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.

Er I mange til brunch kan du vælge at anrette flere ens brætter, eller du kan anrette større portioner af de enkelte dele på hver sit bræt/fad.

Energiindhold for hele retten:

15487 kJ / 3701 kcal

Næringsindhold pr. 100g

668 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 15,4 % 6,1 g
Kulhydrat: 38,8 % 15,3 g
Fedt: 45,8 % 8,2 g
Mere inspiration

Bag selv dine pandekager til brunchbrættet - prøv denne opskrift.

Relateret video
Brunchbræt til påske

Se hvordan du laver et brunchbræt til påske her. Skal du imponere venner eller familie med en lækker påskebrunch, så se med her. Dette skønne brunchbræt indeholder alt frafrugt, yoghurt og pandekager til røget laks, baconæg, ost og avocadomadder.

Ingredienser

Baconæg
Bacon
4 skiver
Æg
4
Fintsnittet purløg
Avocadomad
Stor avocado
1
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Ristet flutes eller andet ristet brød (ca. 100 g)
4 skiver
Finthakket rødløg
½
Røget laks i skiver
100 g
Blandede babysalatblade
50 g
Græsk yoghurt
300 g
Akaciehonning
2 spsk
Små pandekager
4
Basilikumpesto
75 g
Lagret cheddarost i skiver
100 g
Pærer og/eller æbler i tynde skiver
2
Friske bær, fx hindbær, brombær og ribs
200 g
Røde og gule cherrytomater i halve
100 g
Friskkværnet peber
Pynt
Spiselige blomster, fx gule kronblade fra sæsonens blomster
Friske bær
Tilbehør
Ristet brød, fx landbrød og rugbrød
400 g