Brunede kartofler
Brunede kartofler er en klassiker til julemiddagen. Følg denne nemme opskrift på brunede kartofler, og du er sikker på de bliver helt perfekte. Den eneste hemmelighed er nemlig tålmodighed. Du kan koge og pille kartoflerne dagen i forvejen, brune dem i god tid før julemiddagen og så varme de brunede kartofler op lige før spisetid. Se tips og tricks til brunede kartofler i videoen eller under tips længere nede.
Ingredienser
|
100 g
Sukker
|
|
|---|---|
|
30 g
Smør
|
|
|
800 g
Pillede, kolde små kartofler
|
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartoflerne skal være helt afkølede og tørre, når de tilsættes karamellen. Kog og pil derfor kartoflerne i god tid og gerne dagen i forvejen. Den nemmeste måde at gøre panden ren på, er ved at koge den af med vand, det opløser karamellen.
Du kan evt. brune dine kartofler i god tid før julemiddagen og varme de dem op lige før spisetid. Lad være med at komme dem på køl - lad dem stå i panden og husk evt. at tilsætte lidt vand hvis de bliver tørre.
Flere tips til brunede kartofler
Kan jeg koge kartoflerne dagen i forvejen?
Det kan du sagtens. Kog og pil kartoflerne dagen før, og lad dem køle helt af i køleskabet.
Hvilken type kartofler er bedst til brunede kartofler?
Små, faste kartofler som aspargeskartofler eller små, faste kartofler er ideelle. De holder formen bedre og er nemmere at karamellisere jævnt.
Hvor lang tid tager det at brune kartoflerne?
Det tager ca. 20 min. at brune kartofler - det kræver en smule tålmodighed. En langsom karamellisering giver det bedste resultat.
Hvordan genopvarmer jeg brunede kartofler?
Brunede kartofler genopvarmes bedst på en pande ved jævn varme - til karamellen igen er smeltet, og kartoflerne er varme. Tilsæt evt. lidt vand til karamellen, hvis kartoflerne bliver tørre.
Kan jeg bruge rørsukker i stedet for almindeligt sukker?
Du kan bruge rørsukker. Det giver en lidt dybere karamelsmag og farve. Vær opmærksom på, at smeltetiden kan variere en smule.
Hvad gør jeg, hvis karamellen bliver for mørk eller brænder på?
Hvis sukkeret bliver for mørkt, er det brændt på og vil smage bittert. Start forfra med en ren pande og hold øje med varmen. Tålmodighed er vigtig😃
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
561 kJ / 134 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 1,6 g |
| Fedt: | 2,9 g |
| Kulhydrat: | 25,1 g |
Hemmeligheden bag det perfekte resultat er tålmodighed! Følg denne nemme opskrift på brunede kartofler, og du er sikker på at få perfekte sukkerbrunede kartofler.