Chili con carne
30 min
•
Chili con carne er en dejlig nem gryderet, som er hurtig at lave, men som også er meget velegnet at lave i god tid. Fx dagen før - eller du kan lave en stor portion og fryse den ned i mindre portioner.
Ingredienser
|
1 spsk
Olie
|
|
|---|---|
|
300 g
Hakket oksekød
|
|
|
2
Grofthakkede løg
|
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
2 tsk
Paprika
|
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
2 dåser
Bønner i chilisauce (ca. 800 g)
|
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
|
3
Hele røde chilipebre
|
|
|
3
Gulerødder i mindre tern
|
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Server fx med
|
Tortillas eller kogte ris, gerne fuldkorn
|
|
|---|---|
|
Creme fraiche, majs, friske krydderurter og limebåde
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skru op eller ned for styrken af chili, som det passer dig bedst. De hele chilipebre kan undlades eller erstattes af chilipulver, chiliflager eller cayennepeber.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
384 kJ / 92 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 4,8 g |
| Fedt: | 3,2 g |
| Kulhydrat: | 10,8 g |